Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Asociaţia „Câinele meu” Moreni răspunde Primăriei Târgovişte

Asociaţia „Câinele meu” Moreni răspunde Primăriei Târgovişte 

Iubitorii de animale au luat imediat poziţie împotriva Primăriei Târgovişte, care a acuzat ONG-urile din judeţ că ajută la plasarea câinilor fără stăpân din alte localităţi în Târgovişte.

„În acţiunea de strângere a câinilor fără stapân desfăşurată în cursul zilei de astăzi (n.r. – 3 mai 2011) de Direcţia de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte, în zona Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” a fost ridicat un câine adult care prezenta în ureche crotal al Municipiului Câmpina din judeţul Prahova.

La foarte scurt timp, o reprezentantă a unei organizaţii pentru protecţia animalelor din Moreni, s-a prezentat la adăpostul din Aninoasa pentru a ridica imediat câinele prins în Târgovişte. Primăria Municipiuliu Târgovişte nu îşi explică aceast gest decât printr-o încercare neruşinată de muşamalizare a acţiunilor de „plasare” a câinilor fără stapân în municipiul nostru.

Ne manifestăm profunda dezamăgire faţă de aceste acţiuni, dar mai ales faţă de reacţiile aşa ziselor asociaţii pentru protecţia animalelor, care în afara unor demersuri mediatice extrem de vocale nu desfăşoară niciun fel de acţiune care să vizeze direct ajutorarea acestor câini fără stapân”, se arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

„Toate aceste absurdităţi au unicul şi ridicolul scop de a distrage atenţia opiniei publice de la adevăratul «export» de câini, cei crotaliaţi de Primăria Târgovişte şi duşi în pădurea dintre Dragomireşti şi Butoiu.

Condamn, pe această cale, incapacitatea Primăriei Municipiului Târgovişte de a rezolva problema câinilor fără stăpân, refuzând propunerile de implementare a unor programe de sterilizare în masă. Cu toate acestea, de peste un an, iubitorii de animale din Municipiul Târgovişte au luat asupra lor sarcina de a reduce numărul de câini fără stăpân, prin sterilizări contra cost, sprijiniţi de Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari Câmpina.

Aş dori să-mi explicaţi cum puteam eu, Anda Popescu, preşedintă a Asociaţiei «Câinele meu», să ridic un câine de la adăpostul din Aninoasa, fără să fiu legitimată (altfel cum ştiau că sunt de la o asociaţie din Moreni? Şi de ce nu spun numele asociaţiei, doar e una singura, deci uşor de reţinut?) şi fără să semnez un formular de adopţie. Aţi verificat formularul, semnatura, ştampila asociatiei?

Practic, din verificările desfăşurate, câinele respectiv ar fi putut tot la fel de lesne să fie ridicat de Prinţesa Maja von Hohenzollern (o altă mare iubitoare de animale), într-o încercare «neruşinată» de a muşamaliza exportul de câini în municipiul Târgovişte”, susţine Anda Popescu, preşedinta Asociaţiei „Câinele meu” Moreni.

Citeşte şi Primăria Târgovişte a ieşit cu căţeluşul sterilizat în calea presei 

Adaugă un Comentariu

*