Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » ASTĂZI, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA EPILEPSIEI! Persoanele care suferă de această boală vor fi înscrise în baza de date 112

ASTĂZI, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA EPILEPSIEI! Persoanele care suferă de această boală vor fi înscrise în baza de date 112 

ambulanta

Guvernul României se alătură celor care marchează astăzi Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, denumita şi „Purple Day”. În acest sens, Palatul Victoria va fi iluminat, în această seară, începând cu ora 18.30, în culoarea mov.

De asemenea, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a avut săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare pentru a identifica o serie de măsuri în sprijinul bolnavilor de epilepsie.

Prima dintre aceste măsuri va fi înscrierea, în baza de date a Serviciului de Urgenţă 112, a persoanelor care suferă de această boală, astfel încât, la solicitarea intervenţiei ambulanţei, să fie trimisă o maşina echipată cu aparatură de terapie intensivă.

Mai mult, în cursul săptămânii viitoare, la Ministerul Sănătăţii va avea loc o nouă întâlnire cu scopul de a fi găsite sursele de finanţare pentru realizarea unui program naţional de tratament, care să amelioreze efectele acestei boli.

Sursa: Guvernul României

Adaugă un Comentariu

*