Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ATENŢIE! Afumătorile improvizate şi coşurile de fum defecte vă lasă săraci!

ATENŢIE! Afumătorile improvizate şi coşurile de fum defecte vă lasă săraci! 

Sursa foto: maramedia.ro

În această perioadă, pompierii militari au constatat că se înmulţesc incendiile cauzate de tot soiul de improvizaţii gospodăreşti sau de coşurile de fum necurăţate. Oamenii din mediul rural, după sacrificarea porcului, înjgheabă în ogradă tot soiul de afumători pentru carne, pe care le lasă, de cele mai multe ori, nesupravegheate.

Din această pricină, astăzi, pompierii teleormăneni din Turnu Măgurele au fost nevoiţi să se deplaseze de urgenţă în localitatea Liţa, unde în gospodăria unui cetăţean izbucnise un incendiu de la o afumătoare improvizată într-o anexă din curte. Datorită intervenţiei pompierilor militari, a fost stopată extinderea foculului la casa de locuit, flăcările fiind stinse rapid. Valoarea bunurilor materiale salvate de la distrugere se ridică la aproximativ 80.000 de lei.

Pompierii au intervenit şi în comuna Cernetu, unde s-a pornit vâlvătaia din cauza unui coş de fum deteriorat. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman – cpt. Gelu Adrian Dragomir, incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, cu posibilitatea propagării la întregul imobil. Focul a fost localizat şi lichidat în mai puţin de 30 de minute, reuşindu-se salvarea de bunuri materiale de peste 50.000 de lei.

Din nefericire, nu la fel de uşor a scăpat un cetăţean din Măldăieni, căruia i-au fost înghiţite de flăcări bunuri de circa 20.000 de lei. Incendiul s-a propagat rapid din cauza unui coş de fum defect, cuprinzând iniţial acoperişul şi podul locuinţei,după care s-a extins la mobilier şi elementele din lemn aferente uşilor şi ferestrelor. Proprietarul casei a suferit un atac de panică, când a văzut nenorocirea, fiind nevoie de intervenţia paramedicilor sosiţi la faţa locului.

Adaugă un Comentariu

*