Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIE! Din 21 ianuarie, noi reglementări privind oprirea maşinilor!

ATENŢIE! Din 21 ianuarie, noi reglementări privind oprirea maşinilor! 

politia locala targoviste 1

Atenţie, şoferi! Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, vor intra în vigoare modificările aduse Hotărârii de Guvern privind circulaţia pe drumurile publice. Prin urmare, începând cu această dată, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe pistele obligatorii pentru pietoni şi biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare, precum şi pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări speciale în acest sens. De asemenea, a fost introdus în legislaţie un alineat nou, care precizează că se consideră staționare pe partea carosabilă situația în care oricare dintre roțile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă.

„Noile dispoziții prevăzute în HG 965/2016 stabilesc și că vehiculele staționate neregulamentar vor putea fi ridicate de către administratorul drumului public sau de către administrația publică locală, după caz. Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local, în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Locală Târgovişte.

Legea 155/2010, art. 7 – În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
h)constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;
k) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap.

Adaugă un Comentariu

*