Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ATENŢIE! Din ianuarie, maşinile oprite neregulamentar vor putea fi din nou ridicate!

ATENŢIE! Din ianuarie, maşinile oprite neregulamentar vor putea fi din nou ridicate! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: timetv.ro)

Guvernul României a modificat regulamentul de aplicare a legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, astfel că vehiculele staționate neregulamentar vor putea fi ridicate de către administratorul drumului public sau de către administrația publică locală, după caz. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 22 decembrie şi va intra în vigoare după 30 de zile.

Potrivit noilor reglementări, vor avea competenţă să procedeze la ridicarea vehiculelor şi poliţiştii locali. Totodată, s-a stabilit că va fi considerată staționare pe partea carosabilă și situația în care „oricare dintre roțile vehiculului sau remorcii se regăseşte pe partea carosabilă” – informează Poliţia Locală Târgovişte. De asemenea, oprirea voluntară a vehiculelor va fi interzisă și pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului a executat amenajări ce respectă prevederile legale.

Măsura ridicării vehiculelor nu nu mai putea fi pusă în aplicare din anul 2015, atunci când a devenit obligatorie Decizia nr. 9/2015 a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie, conform căreia aututoritățile locale nu aveau competența necesară pentru a reglementa procedura de ridicare a vehiculelor, aceasta revenind Guvernului.

Adaugă un Comentariu

*