Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE! Escrocii vă momesc cu premii fabuloase şi vă lasă cu mâna la burtă!

ATENŢIE! Escrocii vă momesc cu premii fabuloase şi vă lasă cu mâna la burtă! 

telefon smart

O femeie de 64 de ani, din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, a reclamat astăzi la Poliţie că a fost înşelată cu 15.000 de lei, după ce a dat curs unui apel telefonic prin care a fost înştiinţată că a câştigat un premiu de 12.000 de euro. Apelantul s-a recomandat a fi reprezen tantul unei companii de telecomunicaţii şi i-a solicitat să depună într-un cond suma de 15.000 de lei, dacă vrea să intre în posesia câştigului.

În ciuda faptului că angajatele băncii i-au atras atenţia persoanei vătămate asupra suspiciunii „premiului”, femeia a urmat indicaţiile primite prin telefon, ulterior dându-şi seama că a fost înşelată. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestor infracţiuni, IPJ Dâmboviţa vă recomandă:

– nu luaţi în considerare eventualele apeluri/mesaje prin care vi se comunică că aţi fost desemnat câştigător al vreunui premiu, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs.

– nu daţi curs cererilor de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc.

– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

– nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi de credit sau de debit, prin e-mail sau fax.

– nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.

– fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător – este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

– anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin.

Adaugă un Comentariu

*