Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 30, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIE! Restricţii pe traseele turistice din Bucegi. Consultă Serviciul Salvamont!

ATENŢIE! Restricţii pe traseele turistice din Bucegi. Consultă Serviciul Salvamont! 

salvamont-1

Echipa Serviciului Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa s-a reunit, sâmbătă – 17 decembrie, pentru desfăşurarea mai multor activităţi specifice, respectiv: deschiderea potecii turistice şi înlăturarea copacilor căzuţi, pe trasele bandă roşie, Padina-Şaua Lăptici, şi bandă albastră, Şaua Coroca-Peştera. De asemenea, s-a mers în patrulare pentru prevenirea accidentelor montane pe traseul Peştera-Babele, iar o altă echipă s-a aflat în Peştera Ialomiţei, pentru a acorda asistenţă salvaspeo.

Spre seară, s-au organizat, aproape de Valea Obârşiei, două activităţi de simulare în tehnica de salvare montană. Primul caz a fost cu recuperarea unei persoane aflate în hipotermie, iar cel de-al doilea a vizat un accidentat cu fractură de gleznă. Salvatorii au fost împărțiţi în două echipe de câte şase persoane, un șef și un cadru medical calificat. Exerciţiile s-au desfășurat în condiții bune de lucru în echipă, deplasare rapidă până la locul evenimentului, acordarea primului ajutor și transportul accidentatului în siguranță, până la preluarea acestuia de echipa medicală.

Tot în acest week-end, au fost stabilite şi graficele de patrulare preventivă pentru sărbătorile de sfârșit de decembrie, precum şi patrularea pentru luna ianuarie 2017. Momentan, sunt restricții de acces pe majoritatea traseelor turistice din zona înaltă a județului Dâmbovița din Munții Bucegi, urmând ca acestea să fie parcurse de către turişti numai după consultarea echipei de serviciu prezentă în permanență la Sediul Salvamont-Salvaspeo din zona Peștera.

Sursa foto: Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa

salvamont-2

Adaugă un Comentariu

*