Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ATENŢIE! Fermierii care ard resturile vegetale pe terenurile agricole pierd banii de la APIA

ATENŢIE! Fermierii care ard resturile vegetale pe terenurile agricole pierd banii de la APIA 

incendiu gura ocnitei 2

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte fermierilor că au obligaţia respectării bunelor condiţii agricole şi de mediu, prin care este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil precum şi a vegetatiei pajiştilor permanente.

În cazul nerespectării acestor condiţii, li se vor aplica reduceri la suma totală pe care o au de primit de la APIA. Dacă arderea a fost provocată de cauze necunoscute, pentru a nu fi sancţionat în acelaşi mod, agricultorul trebuie să prezinte sesizarea înregistrată la Poliţie sau la ISU, cu condiţia ca aceasta să fie anterioară controlului în teren – informează Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa. 

Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a încheiat un protocol de colaborare cu Garda Nationala de Mediu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta privind actiunile de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permanente.

Adaugă un Comentariu

*