Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIE! În prima miercuri a fiecărei luni, vor suna sirenele de alarmare publică în România!

ATENŢIE! În prima miercuri a fiecărei luni, vor suna sirenele de alarmare publică în România! 

Sursa foto: www.newspascani.com

Pompierii români din fiecare judeţ vor efectua, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Simulările vor începe în data de 2 august 2017. Aşadar, mâine, rămâneţi calmi când veţi auzi sirenele sunând!

„Scopul acestor antrenamente este de obţinere a unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregatirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare”, informează ISU Dâmboviţa.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Adaugă un Comentariu

*