Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE: Înşelăciune la Casa de Pensii! A vrut mai mulţi bani şi i-a pierdut şi pe cei de-i avea!

ATENŢIE: Înşelăciune la Casa de Pensii! A vrut mai mulţi bani şi i-a pierdut şi pe cei de-i avea! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: glsa.ro)

Naivitatea unor cetăţeni pare să îmbrace uneori haina patologicului, altfel nu se explică cum pot cădea aşa de uşor în plasa unor escroci. Dovada recentă este asigurată de un cetăţean de 45 de ani, din comuna Vulcana Pandele, judeţul Dâmboviţa, care a fost înşelat de un necunoscut cu 600 de lei.

Omul a mers la Casa de Pensii pentru a primi ajutorul de înmormântare după decesul mamei sale. Abia intrase în posesia banilor, când a apărut lângă el un individ guraliv, care s-a oferit să-l ajute să obţină avantaje financiare şi de la o altă instituţie publică.

Crezând că i-a pus Dumnezeu mâna în cap, cetăţeanul din Vulcana a căzut în capcana înşelătorului. Sub pretextul că doreşte să cumpere nişte bunuri pe care să le ofere persoanei care îi va ajuta să obţină ajutorul bănesc, escrocul i-a solicitat omului 600 de lei, minţindu-l că îi va înapoia suma imediat ce vor ajunge la destinaţie.

Odată ce s-a văzut cu banii în mână, necunoscutul… milos a şters-o, nu înainte de a-i spune cetăţeanului păcălit că merge să facă cumpărăturile necesare şi se întoarce. A aşteptat credulul nostru mult şi bine, că „binefăcătorul de ocazie” nu s-a mai întors. Când şi-a dat seama că a fost înşelat, a anunţat Poliţia.

Oamenii legii au demarat o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Deocamdată, infractorul a rămas neprins.

Adaugă un Comentariu

*