Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE! Nu urmaţi instrucţiunile telefonice primite de la persoane care pretind că au calităţi oficiale!

ATENŢIE! Nu urmaţi instrucţiunile telefonice primite de la persoane care pretind că au calităţi oficiale! 

Sursa foto: media.rtv.net

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din municipiul Târgovişte, a rămas fără 7.500 de lei, după ce a acceptat să plătească, fără niciun fel de verificare, pagubele produse de fiul său, urmare unui accident de circulaţie. Numai că evenimentul rutier a fost inventat de un escroc! Individul l-a sunat pe bătrân, l-a băgat în sperieţi vorbindu-i despre aşa-zisele probleme ale fiului său, apoi s-a prezentat la domiciliul târgovişteanului pentru a ridica banii. Câteva ore mai târziu, un nepot al victimei a aflat ce s-a întâmplat şi a sesizat poliţia.

Cu câteva zile în urmă, o femeie în v ârstă de 64 de ani, din oraşul Titu, a rămas fără economiile de-o viaţă, după ce a fost momită cu un premiu de 12.000 de euro. Mai grav este faptul că funcţionarele de la bancă i-au recomandat să verifice veridicitatea informaţiilor primite la telefon, vorbindu-i despre înşelăciunile prin metoda „premiul”, însă dâmboviţeanca a fost de neînduplecat şi a depus în contul escrocului 15.000 de lei. Până seara şi-a dat seama că a fost înşelată şi a cerut ajutor poliţiştilor.

Recomandări IPJ Dâmboviţa

  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.
  • Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
  • Reamintim că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.
  • Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.
  • În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112.

Adaugă un Comentariu

*