Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » ATENŢIE! „Pomana”, metodă de înşelăciune folosită de infractori!

ATENŢIE! „Pomana”, metodă de înşelăciune folosită de infractori! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: moldovacrestina.md)

O bătrână din municipiul Târgovişte a rămas fără cei 6.500 de lei pe care-i strânsese pentru zile negre, după ce a crezut în lacrimile unei tinere necunoscute, care a abordat-o pe stradă şi i-a spus că doreşte să-i ofere ceva de pomamă pentru o rudă a sa, decedată de curând. Pentru credibilitate, femeia purta doliu.

Numai că adevăratele sale intenţii erau cu totul altele! Odată ce a pătruns în locuinţa târgoviştencei în vârstă de 74 de ani, a profitat de neatenţia acesteia şi i-a furat banii din casă. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspectei şi recuperarea prejudiciului.

Atenție la înșelăciuni! Nu vă lăsați păcăliți! Infractorii folosesc diverse metode pentru a vă aborda și pentru a pătrunde în locuința dumneavoastră!

– În cazul metodei “Pomana”, vizitatorii, îmbrăcați în haine de doliu, închise la culoare, se prezintă la uşă cu produse alimentare pe care pretind că le oferă pentru pomenirea unor morţi.

– De obicei, infracţiunile sunt săvârşite de femei, dar cu complicitatea unor bărbaţi care le aşteaptă afară. Aceştia mizează pe empatia și credulitatea victimei.

– Pentru a nu fi victime ale acestui gen de înșelăciuni, polițiștii vă recomandă:

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

– Păstraţi banii, valorile și documentele în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavostră şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane.

– Analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi puneţi cât mai multe întrebări pentru a verifica veridicitatea lor.

– Rețineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează.

– În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracțiuni, adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112 în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori șansele ca infractorul să fie identificat și prejudiciul recuperat.

Adaugă un Comentariu

*