Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » ATENŢIE! Primari înşelaţi de falşi inspectori ANI, prin folosirea unor aşa-zise rapoarte de analiză!

ATENŢIE! Primari înşelaţi de falşi inspectori ANI, prin folosirea unor aşa-zise rapoarte de analiză! 

Sursa foto: www.activenews.ro

Mai mulţi primari din judeţul Sălaj au fost înşelaţi de persoane care s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate. Practic, sub pretextul completării unor formulare intitulate „Raport de analiză în vederea sporirii capacităţii administrative UATC”, aşa-zişii experţi le introduceau primarilor la semnat contracte având ca obiect furnizarea de către SC „Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL” a unor pachete de servicii software.

Preţul era de 870 de dolari/an. Factura se emitea pentru perioade succesive de 12 luni, ulterior semnării acordului pe patru ani, cu prelungire automată în aceleaşi condiţii dacă nu era denunţat cu 60 de zile înainte de expirare. De asemenea, exista o clauză potrivit căreia, în caz de reziliere înainte de expirarea contractului sau fără respectarea termenului de preaviz, denunţătorul acordului urma să fie obligat să plătească 2.380 euro. Potrivit anchetatorilor, inserarea acestei clauze era menită să descurajeze orice încercare de denunţare a contractului de către beneficiari, în cazul de faţă administraţiile publice.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, au fost înşelaţi în acest mod 14 primari din judeţ. Capul reţelei infracţionale a fost cântăreaţa de muzică populară Daniela Berşu, din judeţul Gorj, arestată preventiv pentru 30 de zile. Deocamdată, nu au fost prinşi toţi membrii grupării infracţionale.

Agenţia Naţională de Integritate atrage atenţia primarilor că inspectorii ANI nu verifică instituţii publice, ci doar persoanele care au obligaţia declarării averilor şi intereselor, iar activitatea nu se desfăşoară în teritoriu, ci doar la sediul ANI din Bucureşti.. De asemenea, nu efectuează controale tematice. Inspectorii de integritate comunică în scris cu persoanele față de care s-a declanșat procedura de evaluare, precum și cu persoanele fizice sau juridice cărora le sunt solicitate informații relevante evaluării.

ANI recomandă instituțiilor și persoanelor interesate să contacteze Agenţia la adresa de e-mail ani@integritate.eu sau la telefon 037.206.98.69ori de câte ori au suspiciuni.

Adaugă un Comentariu

*