Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE! Prudenţa le-a scăpat din mâinile escrocilor. Vezi cum trebuie să acţionezi!

ATENŢIE! Prudenţa le-a scăpat din mâinile escrocilor. Vezi cum trebuie să acţionezi! 

telefon k

În sfârşit, campania de prevenire derulată de luni de zile de către poliţiştii dâmboviţeni dă roade! Două femei din comuna Aninoasa, în vârstă de 59, respectiv 84 de ani, au scăpat din mâinile escrocilor care au încercat să le lase fără bani prin metoda „Accidentul” fiindcă au manifestat prudenţă.

Deşi se aflau sub impulsul emoţional fiind anunţate, telefonic, că o persoană apropiată a fost implicată într-un eveniment rutier, femeile au verificat veridicitatea informaţiilor înainte de a transfera banii ceruţi pentru o presupusă intervenţie chirurgicală şi au constatat că ruda indicată nu suferise niciun accident de circulaţie.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea escrocilor şi îi atenţionează pe cetăţeni să fie cu băgare de seamă când primesc astfel de telefoane.

Recomandări

– Manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.
– Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier;
– cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.
– Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.
– Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
– Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau pe care dumneavostră nu îl cunoaşteţi.
– Nu trimiteţi copii de pe cartea de identitate sau de pe cardul de credit prin email sau fax persoanelor necunoscute.

Adaugă un Comentariu

*