Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIE! S-a epuizat stocul de ser antirabic! Producătorul reîncepe livrările peste o lună!

ATENŢIE! S-a epuizat stocul de ser antirabic! Producătorul reîncepe livrările peste o lună! 

spitalul judetean targoviste 2

Situaţie de criză la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte – Secţia Boli Infecţioase! Potrivit dr. Claudiu Dumitrescu – managerul unităţii, stocul de ser antirabic a fost epuizat, iar Institutul Matei Balş Bucureşti nu poate rezolva problema din acelaşi motiv. Producătorul a precizat că livrările se vor putea relua cel mai probabil la sfârşitul lunii octombrie.

Prin urmare, pacienţii care erau în curs de tratament nu mai pot urma procedurile conform protocolului până când nu vor fi refăcute stocurile de ser antirabic. Din fericire, nu sunt probleme în ceea ce priveşte vaccinul antirabic. Acesta reprezintă singura metodă în care se poate preveni rabia, boală infecţioasă acută determinată de virusul rabic transmis de la animale la om prin muşcătură.

Serul antirabic se administrează persoanelor muşcate grav de animale turbate sau suspecte de turbare, în special când muşcaturile sunt localizate la cap, gât, palme sau organe genitale. Serul se administrează în toate cazurile de muşcături produse de animale salbatice turbate sau suspecte de turbare. Se recomandă ca administrarea serului să se facă într-un timp cât mai scurt după accident, când acţiunea protectoare este maximă.

Adaugă un Comentariu

*