Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ATENŢIE, ŞOFERI! Preţul poliţei RCA a crescut cu 7% şi vor urma noi scumpiri până la finele anului

ATENŢIE, ŞOFERI! Preţul poliţei RCA a crescut cu 7% şi vor urma noi scumpiri până la finele anului 

trafic alexandria 1

Potrivit Consliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, tarifele medii la RCA au crescut cu 7% în primul trimestru al anului 2014, iar asigurătorii vin cu alte veşti proste. Urmează noi scumpiri. Procentele avansate, ca medie, sunt relativ mici însă impactul real asupra buzunarului celor mai mulţi şoferi va fi unul substanţial, scrie economica.net.

„Nu cred că, pe medie, vom mai vedea scumpiri mai mari de 10-15% pentru RCA până la finele acestui an”, spune Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări, organizaţia reprezentativă a brokerilor.

Este de aşteptat ca cele 3-4 societăţi de asigurare care practică preţuri cu mult sub media pieţei să opereze majorări substanţiale, iar acest lucru înseamnă că majoritatea şoferilor vor fi loviţi serios din moment ce, în mod natural, ei optează pentru variantele RCA cele mai ieftine.

Potrivit unor surse din piaţă, opt din cele unsprezece companii autorizate să vândă RCA au anunţat că vor opera scumpiri însă nu toată lumea va resimţi majorările de preţ în acelaşi fel.

“Vor fi cu siguranţă diferenţe în ceea ce priveşte majorările. Cele mai mari creşteri vor fi acolo unde sunt cele mai mari probleme adică acolo unde daunalitatea a fost mare. Deşi situaţia diferă de la companie la companie, pe segmentul tinerilor este cea mai mare problemă”, spune Andriescu.

Adaugă un Comentariu

*