Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ATENŢIE, ŞOFERI! Se schimbă cărţile de identitate ale maşinilor, fiindcă sunt… primitive!

ATENŢIE, ŞOFERI! Se schimbă cărţile de identitate ale maşinilor, fiindcă sunt… primitive! 

trafic targoviste

Cărţile de identitate ale tuturor autovehiculelor din România vor trebui schimbate, treptat, pe motiv că sunt „un document primitiv”, ultima updatare a acestor documente fiind făcută în 1993, a anunţat marţi Flaviu Câmpeanu, director tehnic al Registrului Auto Român (RAR).

„Vom schimba modelul cărţii de identitate, sper în acest an. Noul model al cărţii de identitate, după ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate şi se va naşte, va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie, va fi o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge şi celălalt subiect sensibil, cu masele şi dimensiunile”, a declarat Câmpeanu.

Câmpeanu a explicat că noile cărţi de identitate vor avea şi o rubrică în care să fie completate mai multe detalii despre maşină precum existenţa unui cârlig de remorcare, folie de pe geamuri, sau portbagajul. Totodată, normele de poluare vor fi completate conform standardelor europene.

„Cărţile nu se vor schimba brusc, ci treptat, la ieşirea din viaţă a fiecărei cărţi de identitate a autovehiculelor, la distrugerea sau la pierderea ei”, a spus Flaviu Câmpeanu.

Noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la dispariţia a cel puţin două taxe, respectiv de înregistrare naţională pentru dealeri şi de anulare a cărţii de identitate, a arătat reprezentantul RAR.

Sursa: gândul.info

Răspuns la ATENŢIE, ŞOFERI! Se schimbă cărţile de identitate ale maşinilor, fiindcă sunt… primitive!

  1. Active News

    Chiar era nevoie de schimbarea aceasta? Ma gandesc ca exista alte probleme mult mai importante, nu?

     

Adaugă un Comentariu

*