Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ATENŢIE! Amenzi pentru persoanele fizice şi juridice care nu curăţă trotuarele de zăpadă!

ATENŢIE! Amenzi pentru persoanele fizice şi juridice care nu curăţă trotuarele de zăpadă! 

zapada-trotuar-2

Poliţiştii locali târgovişteni acţionează în municipiu pentru a preîntâmpina eventualele probleme cauzate de vremea nefavorabilă. De asemenea, târgoviştenii pot apela, în situaţii critice provocate de condiţiile meteo, numărul scurt de telefon al Dispeceratului Poliției Locale – 0245/921.

Atenţie! Conform unor hotărâri adoptate de Consiliul Local Târgovişte, persoanele fizice, instituţiile publice, agenţii economici şi celelalte persoane juridice sunt obligate să „mențină curățenia trotuarelor, a părții carosabile, a străzii sau a drumului, a locurilor de parcare pe care le folosesc și să îndepărteze zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care își desfășoară activitatea”. În caz contrar, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 100 la 200 de lei.

zapada-trotuar-1Acelaşi act normativ precizează şi că „zăpada sau gheaţa rezultate se depozitează la o distanţă de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează societăţi comerciale, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcţionării lor. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari – proprietari şi respectiv locatarilor”.

Adaugă un Comentariu

*