Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » ATENȚIE! Vacanța mult visată se poate transforma foarte ușor într-un calvar!

ATENȚIE! Vacanța mult visată se poate transforma foarte ușor într-un calvar! 

vedere din avion

E vremea vacanțelor și, având în vedere că tot mai mulți români prefră destinațiile în străinătate, polițiștii ne prezintă cun Țpachet de sfaturi” de care să ținem cont atunci când ne căutăm pe internet biletele de avion și de cazare, pentru a nu risca să ne transformăm concediul într-un calvar. Întâi de toate trebuie să vă informați cu atenţie în legătură cu agenţia de la care intenționați să vă cumpărați biletele. Pentru un research atent, trebuie să ţineţi cont de următoarele aspecte:
– Evitaţi firmele care nu afişează date de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresa de e-mail.
– Este preferabil să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Examinaţi aşadar feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători!
– Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.
– Documentaţi-vă cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.
– Recomandăm atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).
-Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card). Este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei.
– Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
– Rezervările de locuri pentru zboruri cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea pasagerilor.
– Rezervările sunt gratuite şi se fac înaintea datei de plecare. Odată cu efectuarea rezervării, pasagerul va primi de la agenţie informaţii referitoare la preţul zborului (valabil la dată rezervarii), precum şi informaţiile referitoare la condiţii, restricţii şi reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.

Adaugă un Comentariu

*