Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIE! Week-end cu radare în cascadă pe şoselele din toată ţara!

ATENŢIE! Week-end cu radare în cascadă pe şoselele din toată ţara! 

FOTO ARHIVĂ

În acest week-end, poliţiştii români vor intensifica acţiunile care îi vizează pe şoferii care conduc cu viteză excesivă. În acest sens, vor fi utilizate autospeciale inscripţionate, dar şi maşini neinscripţionate, dotate cu aparatură de măsurare a vitezei de deplasare, dar şi pistoalele–radar cu laser (TruCAM), care pot înregistra viteza unui vehicul de la o distanţă de peste un kilometru.

Atenţie! Poliţiştii nu sunt obligaţi să vă arate certificatele de omologare şi verificare metrologică, informează IPJ Călăraşi.

Reţineţi! Viteza excesivă cauzează şi agravează accidentele de circulaţie, pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice. De asemenea, reduce câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului şi îi induce o stare de stres, întrucât îl obligă să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

Poliţia Română vă recomandă să păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, să vă asiguraţi temeinic şi să semnalizaţi la schimbarea benzilor de circulaţie.

Adaugă un Comentariu

*