Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ATENŢIONARE: Nu primeşti bon fiscal? Poţi să nu plăteşti ce ai consumat în baruri, cluburi şi restaurante!

ATENŢIONARE: Nu primeşti bon fiscal? Poţi să nu plăteşti ce ai consumat în baruri, cluburi şi restaurante! 

Foto: www.observatorulph.ro

1 Martie vine cu surprize şi pentru proprietarii de restaurante, baruri şi cluburi! Potrivit legii, trebuie să publice pe prima pagină a meniurilor sau listei de produse şi preparate anunţul de atenţionare cu privire la obligativitatea eliberării bonului fiscal. Clientul trebuie să aibă sub ochi în permanenţă respectiva atenţionare.

Dacă un consumator nu primeşte bonul fiscal, va insista să-i fie eliberat. În caz contrar, există şi posibilitatea de a nu plăti serviciul prestat sau bunurile achiziţionate.

De aseemenea, societăţile comerciale vor trebui să schimbe aparatele de marcat care folosesc role jurnal pe suport de hârtie cu dispozitive cu jurnal electronic care vor fi conectate la sistemul de supraveghere şi monitorizare în vederea transmiterii datelor către ANAF.

Guvernul a aprobat miercuri – 28 ianuarie 2015, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, Ordonanța pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, măsură care are scopul de a contribui la combaterea evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea și responsabilizarea cetățenilor în fiscalizarea veniturilor realizate de comercianți din vânzarea bunurilor și prestarea serviciilor direct către populație.

Extragerile vor fi organizate de către Compania Națională Loteria Română S.A și vor fi publice. Rezultatele extragerilor lunare și ocazionale (extragerile ocazionale sunt organizate cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun) vor fi disponibile online, pe web site-ul Ministerului Finanțelor Publice și pe cel al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru un interval de cel puțin 30 de zile. Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale va fi una „ocazională” şi se va desfăşura a doua zi de Paște, pe data de 13 aprilie 2015, cu un fond de premiere de 1 milion de lei, iar prima extragere lunară pentru anul în curs, este prevăzută pentru luna iulie 2015.

Adaugă un Comentariu

*