Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ATLETISM: 240 de persoane aleargă la crosul transfrontalier Ruse-Giurgiu

ATLETISM: 240 de persoane aleargă la crosul transfrontalier Ruse-Giurgiu 

Sursa foto: run.ruse-giurgiu.eu

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, se va organiza a doua ediţie a concursului de atletism „Free Spirit Run Ruse-Giurgiu”. Evenimentul este unic, deoarece startul se dă într-o ţară – Bulgaria, iar linia de finish este în alta – România. De asemenea, participanţii vor avea ocazia să treacă pe jos podul peste Dunăre, lucru care nu este posibil decât cu acest prilej. Atleții nu vor fi opriți pentru verificare documentelor în timpul competiției.

„Free Spirit Run este un benefic pentru cele două comunități riverane Dunării, Giurgiu și Ruse. Acest eveniment demonstrează încă o dată faptul că orașele noastre colaborează foarte bine. La nivel internaţional, mai sunt organizate astfel de acțiuni, însă nu transfrontaliere și nu între două țări care nu aparțin spațiului Shengen. Este foarte greu să organizezi o astfel de acțiune, mai ales în condițiile actuale, când punctele de trecere ale frontierelor sunt tranzitate de imigranți, existând posibilitatea ca, printre concurenți, să fie și persoane care să treacă vama ilegal” a spus Nicolae Barbu – primarul oraşului Giurgiu.

Sursa foto: www.primariagiurgiu.ro

Sursa foto: www.primariagiurgiu.ro

S-au înscris 240 de alergători din România, Bulgaria, Regatul Unit, Italia, Franţa, Portugalia, Polonia, Ucraina, Maroc, Japonia şi Kenya. Pachetul de start va fi primit doar după arătarea documentului de identitate. Concurenţii din afara Uniunii Europene trebuie să deţină paşaport, urmând ca punerea ştampilelor vamale să fie realizată la start/final de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Bulgaria şi România.

Traseul măsoară 15 km, porneşte din Piaţa Libertăţii din Ruse, trece pe lângă principalele obiective turistice ale oraşului bulgăresc, traversează Dunărea pe Podul Prieteniei, după care bifează principalele atracţii din Giurgiu şi se termină la „Turnul Ceasornicarului”.

Competiţia Internaţională “Cursa Spiritului Liber Ruse – Giurgiu” va începe la ora 11:00. Traficul pe Podul Prieteniei va fi oprit sâmbătă, 16 septembrie, între 11:00 și 12:00, și parțial în Giurgiu. Fondul de premiere este de 6.000 de euro şi a fost obținut de la sponsori. Anul viitor, startul se va da la Giurgiu, urmând ca punctul final să fie la Ruse.

Adaugă un Comentariu

*