Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ATLETISM: Cristian Stoean, medaliat cu aur şi bronz la Naţionalele Şcolare

ATLETISM: Cristian Stoean, medaliat cu aur şi bronz la Naţionalele Şcolare 

stoean

Marea speranţă a atletismului dâmboviţean, Cristian Stoean, a început cu dreptul sezonul de vară. Sportivul CSŞ Târgovişte şi-a îndeplinit cu brio obiectivele la Campionatul Naţional Şcolar de Atletism, după ce a cucerit două medalii extrem de preţioase. Atletul antrenat de Nicolae Guţoiu şi-a dovedit superioritatea în proba de 3.000 de metri obstacole, unde a reuşit să devină campion naţional. Stoean şi-a trecut în cont medalia de aur în această probă, la capătul unui rezultat foarte bun (9:38.44). În lupta pentru primul loc, dâmboviţeanul i-a depăşit pe Eduard Hercut (CN. Mihai Eminescu Oradea – 9:53.70) şi Ferenc Zsoldos (LPS Cluj – 9:56.38).

Tot la Naţionalele Şcolare, găzduite de stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti, atletul dâmboviţean şi-a adjudecat bronzul în cursa de 3.000 de metri. În această probă, Stoean a tras din greu până şi-a asigurat ultimul loc pe podium. La capătul unei curse în care a resimţit oboseala din prima zi a concursului, dâmboviţeanul s-a clasat în spatele lui Valentin Drăguşin (Lic. Teh. Brătianu Drăgaşani – 8:25.95) şi al lui Andrei Rusu (CSŞ Rădăuţi- CSM Dorna – 8:25. 53), cu timpul de 8:50.62. După evoluţiile foarte bune realizate la Naţionalele Şcolare, Stoean a reuşit calificarea la Campionatul Balcanic de atletism, găzduit de Piteşti, în luna iulie.

Alexandru Ionescu, locul 3 la aruncarea suliţei

Un alt sportiv de la CSŞ Târgovişte care a revenit acasă cu medalie de la Naţionalele Şcolare a fost Alexandru Ionescu. Elevul antrenat de Cornel Pătrăşcan şi Mihai Prodan a terminat pe locul 3 concursul de suliţă, după ce a reuşit o aruncare foarte bună. Pentru a intra în posesia bronzului, Ionescu a înregistrat o aruncare de 45.88 metri. Primele două locuri ale concursului au fost ocupate de Gabriel Axeniuc (CSŞ Sighetul Marmaţiei – 52.16 m) şi Lorand Koszta (CSŞ Odorheiu Secuiesc – 50-76).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*