Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ATLETISM: George Preda, dublu vicecampion naţional

ATLETISM: George Preda, dublu vicecampion naţional 

Foto: Dan Gabriel - sportyromania.blogspot.ro

Comportare foarte bună pentru George Preda în etapă finală a Campionatului Naţional de Atletism pentru seniori şi tineret! Atletul Clubului Sportiv Târgovişte a devenit dublu vicecampion naţional, după ce s-a clasat pe locul secund în probele de 800 şi 1.500 de metri, cu timpii de 1:53.63 şi 3:49.39. În prima cursă, sportivul antrenat de Nicolae Guţoiu a fost depăşit de Cristian Vorovenci (CS Ştiinţa Bacău/CSU Galaţi) – 1:53.38, iar în doua de Ioan Zaizan (CS Ştiinţa Bacău) – 3:46.11. Cele două medalii de argint cucerite în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, din Bucureşti, au fost primele pentru Preda din acest an. De asemenea, timpul înregistrat în proba de 1.500 de metri l-a împins pe alergătorul de la CS Târgovişte să atingă un record personal.

A suferit enorm până la urcarea pe podium

Atletul dâmboviţean a tras din greu până şi-a asigurat un loc pe podiumul Naţionalelor de seniori şi tineret. Pentru a prinde o formă cât mai bună în etapă finală a concursului, Preda a început antrenamentele încă din luna septembrie a anului trecut. Pe de altă parte, el a depus un efort considerabil şi în primele două etape ale Campionatului, când a terminat de fiecare dată pe primul loc în cele două probe. Mai mult de atât, elevul lui Guţoiu a trebuit să treacă şi peste condiţiile grele de antrenament din timpul iernii, unde toate şedinţele de pregătire le-a efectuat pe aleile din Parcul Chindia, la stadionul „Eugen Popescu” şi pe drumul ce duce la Mănăstirea Dealu. În schimb, Preda a intrat în posesia medaliilor de argint după ce a fost lipsit de medicamentaţie, vitaminizare sau un cantonament centralizat, aşa cum au beneficiat sportivii care au devenit campioni. Lucrurile bune care l-au făcut pe atlet să ofere totul l-a Naţionale au fost pregătirea excelentă efectuată sub comanda lui Nicolae Guţoiu şi indicaţiile medicului Ovidiu Cheţan, ce au avut rolul de a-l ţine departe de accidentări şi de răceli.

Preda putea ajunge învingător la 800 de metri

Antrenorul Nicolae Guţoiu s-a declarat mulţumit de evoluţiile lui Preda la finalul Naţionalelor, dar în acelaşi timp, acesta a lăsat şi impresia că elevul său ar fi putut termina pe primul loc cursa de 800 de metri.

„Mă bucur că George a ajuns dublu vicecampion naţional. Sunt mulţumit de prestaţiile lui. Totuşi rămân la impresia că putea ajunge învingător la 800 de metri. Era pregătit să câştige una dintre probe. Dar, aşa se întâmplă când nu beneficiezi de condiţii bune de antrenament, medicamentaţie sau un stagiu centralizat de pregătire. S-a văzut încă o dată că este greu să ne batem cu sportivii de la Băcău, care au o sală de antrenement şi tot ce le trebuie”, a declarat antrenorul Clubului Sportiv Târgovişte.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*