Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 22, 2019
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » AVANSUL SAPS SE PLĂTEŞTE DIN 16 OCTOMBRIE! Proiectele de acte normative vor fi aprobate săptămâna viitoare

AVANSUL SAPS SE PLĂTEŞTE DIN 16 OCTOMBRIE! Proiectele de acte normative vor fi aprobate săptămâna viitoare 

cartofi 1 agricultura

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin l-a informat miercuri pe premierul Victor Ponta şi pe ceilalţi colegii de Cabinet că proiectele de acte normative privind avansurile către agricultori şi banii aferenţi motorinei pentru lucrările agricole vor fi adoptate săptămâna viitoare.

„Proiectele de acte normative sunt deja pe circuit, săptămâna viitoare le vom adopta. Avansurile vor începe în 16 octombrie. De asemenea, astăzi am finalizat şi proiectul de hotărâre de guvern cu privire la motorină şi vom începe să plătim deconturile pe ceea ce înseamnă motorină pe acest trimestru şi pe anul viitor, deci lucrurile au intrat în format normal. Sigur că mai rămâne să stabilim plata de la bugetul de stat cu privire la plata pe suprafaţă, pentru a avea o cifră globală şi, cu siguranţă, această sumă va fi mai mare decât anul trecut”, a declarat ministrul Agriculturii.

În deschiderea şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta a spus că 2013 a fost un an record pentru agricultura din România. „Dacă era un an rău, era din cauza Guvernului. Dacă e un an bun, este datorită ploii. Înţeleg până la urmă şi necazul acesta din primele zile din octombrie, cu ploaie şi intemperii, înţeleg că pentru agricultura din 2014 este un lucru bun că avem apă.

O să vă rog, domnule ministru Constantin ca, împreună cu ministerul de Finanţe şi ministerul Bugetului, să stabilim în perioada imediat următoare cu cât creştem anul viitor subvenţiile şi cum acordăm, inclusiv pe cea pentru motorină. În spaţiul, sigur, legat de ce vine de la UE şi ce punem de la bugetul public şi să le plătim din timp. Cum am făcut şi anul trecut, că, de fapt, acesta a fost secretul anului actual”, a spus premierul.

Totodată, premierul a declarat, în context, că pentru anul viitor trebuie avută în vedere aplicarea TVA în mod diferenţiat şi la alte alimente, susţinând că reducerea TVA la pâine a reprezentat un succes.

Sursa: Agerpres

Adaugă un Comentariu

*