Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » AVENTURI ÎN JURUL LUMII PE BANI PUBLICI! În ce ţări se plimbă funcţionarii statului

AVENTURI ÎN JURUL LUMII PE BANI PUBLICI! În ce ţări se plimbă funcţionarii statului 

destinatii exotice

Mai mulţi angajaţi ai Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor s-au plimbat timp de mai multe luni în oraşe celebre din Australia, Statele Unite şi Asia. Scopul deplasărilor? Aceştia urmau să acumuleze experienţă în acreditarea spitalelor, scrie Realitatea.net.

În 2010, managerul instituţiei publice depunea un proiect prin care solicita o finanţare din fonduri europene. Banii urmau să fie folosiţi pentru trimiterea angajaţilor la seminarii de pregătire în străinătate. Până să semneze contractul şi proiectul să fie evaluat, deci înainte să primească banii, conducerea companiei a cerut Guvernului o subvenţie de peste 10 milioane de lei.

Potrivit Hotnews, banii urmau să fie returnaţi când urmau să sosească banii europeni. Dar, doi ani mai târziu, proiectul depus de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a fost respins şi banii nu au mai fost restituiţi niciodată.

O parte din cei 2,5 milioane de euro au fost folosiţi pentru trimiterea a peste o sută de persoane în Spania pentru a acumula expertiză în acreditarea spitalelor. Alţi angajaţi ai instituţiei şi înalţi demnitari au vizitat mai multe ţări în şase luni pentru a studia criterii de acreditare a spitalelor. Sydney, Seoul, Hong Kong, Dubai, Chicago sau Miami sunt doar câteva din locaţiile unde au ajuns funcţionarii publici. Costul deplasărilor? 621 de mii de euro.

Comisia de Acreditare a Spitalelor a declarat pentru Hotnews că aceste călătorii au avut ca scop participarea la seminarii internaţionale şi sesiuni de schimb de experienţă cu specialişti din acelaşi domeniu din cadrul mai multor instituţii internaţionale. Într-una din deplasări, care a avut loc în Singapore au participat şase angajaţi din cadrul Conas şi trei funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii: un secretar de stat, directorul de cabinet al ministrului de la acea vreme, Ritli Ladislau şi directorul economic.

Trei dintre angajaţii CoNAS au rămas cazaţi două săptămâni la un hotel de lux unde o cameră pentru o singură persoană costă aproape 400 de dolari pe noapte. Asta chiar dacă este interzis prin lege plătirea unei sume atât de mari pe banii statului.

Adaugă un Comentariu

*