Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 17, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » AVERTISMENT: Traseele turistice din Bucegi sunt închise din cauza stratului mare de zăpadă. FOTO

AVERTISMENT: Traseele turistice din Bucegi sunt închise din cauza stratului mare de zăpadă. FOTO 

traseu munte bucegi 1

Salvamontiştii dâmboviţeni au evaluat în acest week-end starea traseelor montane din Munţii Bucegi şi au decis, din cauza grosimii stratului de zăpadă, să le ţină în continuare închise, pe arealul administrativ al judeţului Dâmboviţa.

Turiştilor dornici de drumeţie, schi sau alte sporturi de iarnă li se recomandă să se informeze din timp asupra traseelor şi cu privire la evoluţia vremii şi, evident, să se doteze cu echipament corespunzător. ServiciulPublic salvamont Dâmboviţa le stă la dispoziţie 24 de ore din 24 la numărul de telefon 0726.686.685.

În acest moment, singurele trasee deschise, dar nu fără consultarea prealabilă a Salvamontului, sunt: Padina-Valea Dorului prin Shaua Laptici (marcaj banda roşie), Pestera-Piatra Arsa (marcaj banda albastră) şi Peştera-Babele (marcaj cruce albastră), traseu deschis sâmbată după o campanie amplă de muncă voluntară în zona săritorii „Cimitirul Elefantilor” de pe Piciorul Babelor, unde a trebuit ca zăpada acumulată să fie degajată cu lopeţile de avalanşă, astfel încât turiştii să poată traversa pasajul respectiv în deplină siguranţă.

traseu munte bucegi 2 traseu munte bucegi 4 traseu munte bucegi 3

Adaugă un Comentariu

*