Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BABEL 2017, pledoarie pentru izbăvirea prin artă!

BABEL 2017, pledoarie pentru izbăvirea prin artă! 

babel 1

Prima conferinţă de presă a Festivalului Artelor Spectacolului BABEL, ediţia 2017, s-a consumat astăzi în foaierul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte. Alături de regizorul MC Ranin – directorul festivalului şi de actorul Liviu Cheloiu – selecţionerul festivalului, s-au aflat Sasha Krohn şi Adam Read, doi actori care au transformat acrobaţia în artă, în element de transmitere a mesajelor artistice.

Sasha, prin ceea ce a prezentat târgoviştenilor în prima seară, a arătat că nu este suficient să produci o acrobaţie doar pentru a ţine publicul în suspans, în tensiune, arătându-ţi doar curajul şi forţa, contează să ştii să îmbini aceste elemente cu arta, să transmiţi către cei care te urmăresc mesajul propus, să creezi tabloul, povestea, simbolul. Şi ei să te înţeleagă!

Regizorul MC Ranin a salutat prezenţa reprezentanţilor media la Festivalul Babel, care au rolul de a disemina în spaţiul public informaţia despre actul artistic, de a decodifica mesajele transmise prin jocul actoricesc, de a împărtăşi mai departe, prin cuvânt şi imagine, emoţiile surprinse.

Festivalul Artelor Spectacolului de anul acesta se derulează sub egida Sunetului, a rolului pe care acesta îl are în crearea spectacolului, în comunicarea interumană. Şi, ingenios, metafizic, pentru a demonstra că ceea ce este frumos şi sensibil poate fi receptat şi cu alte simţuri umane, că sunetul poate fi perceput şi cu sufletul, că suntetul înseamnă şi linişte, tăcere, MC Ranin a invitat la BABEL un grup de membri ai Asociaţiei Surzilor din România, filiala Târgovişte. Gestul reprezintă o pledoarie pentru izbăvirea prin artă, o parabolă vie despre forţa omului, care, în ciuda unor handicapuri, nu se rupe de frumos, de cultură, de vibraţiile artei teatrale.

„Teatrul trebuie să ne facă mai frumoşi, mai buni. Arta trebuie să aducă în continuu în acest oraş o expresie a omenescului, a sensibilităţii în aspiraţia noastră spre fericire în această lume care este foarte îngustă”, a spus MC Ranin.

PROGRAM BABEL, duminică – 4 iunie 2017

11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)
11:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Scott Johnston, Scoția
12:00 – Teatrul de Păpuși, Workshop John Lewandowski, S.U.A.
17:00 – Platoul Prefecturii, La Strato, Serious Clown, Australia/Germania; 1h
19:00 – Sala Mare, The Funamviolistas, regia: Rafael Ruiz, The Funamviolistas Company, Spania; 1h 15 min.
20:00 – Platoul Prefecturii, Concert Trooper, WildSide; 2h 15 min.
23:00 – King Pub, Petrecere Spaniolă

 

Adaugă un Comentariu

*