Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BABEL 2017: „Am fost la multe festivaluri, dar, la Târgovişte, am simţit că suntem o familie”! Adam Burak, regizor (UK)

BABEL 2017: „Am fost la multe festivaluri, dar, la Târgovişte, am simţit că suntem o familie”! Adam Burak, regizor (UK) 

conferinta babel 9 iunie 2

Şi a fost a şaptea zi din BABEL FAST! Ploaia care nu mai conteneşte la Târgovişte de mai mult de 24 de ore nu este urâtă de nimeni, deşi a pus în dificultate evoluţiile exterioare ale artiştilor prezenţi la festival. Spectacolele organizate în aer liber nu au mai beneficiat de aportul numeros al publicului.

Artiştii Grupului Teatral Beyn din Iran sunt mulţumiţi de faptul că au ajuns la Festivalul Artelor Spectacolului de la Târgovişte. Cu siguranţă, spuneau actorii iranieni, publicul nu a înţeles limba persană, dar s-a creat o conexiune prin arta interpretativă, prin jocul scenic, prin muzică, care se află totdeauna deasupra altor forme de artă în ceea ce priveşte comunicarea mesajului şi a emoţiile produse.

conferinta babel 9 iunie 1

Grupul Beyn a luat fiinţă în urmă cu 8 ani. De şase ani, pun în scenă piesa Medeea, după Euripide. Cu fiecare montare, au mai făcut un pas, o modificare în concepţia regizorală. Un tablou aflat într-o continuă schimbare. Actorul reprezintă pentru membrii grupului iranian principalul element al spectacolului. El este atent la tot ce se află în jur. Scopul este acela de a studia valoarea muzicalităţii în lumea exterioară, folosindu-se de posibilităţile de transpunere scenică.

Joi – 8 iunie 2017, trupa britanică „Emperors of Rome” a avut neşansa să concerteze pe o ploaie torenţială. Totuşi, şi-au arătat bucuria pentru faptul că un grup de spectatori fideli a stat şi i-a urmărit până la capăt, în ciuda vremii potrivnice. Dom Bouffard şi Alli Maclnnes au mărturisit ziariştilor că, pentru ei, este important şi interesant să aibă cât mai multe concerte. Vor să vadă cum este înţeleasă muzica lor, spectacolul pe care îl crează.

conferinta babel 9 iunie 3

A venit şi rândul Companiei de teatru Coln din Londra. O echipă de tineri cu origini diferite, dar uniţi de dragostea pentru artă, pentru teatru! Au fost impresionaţi de răspunsul foarte bun pe care l-au primit din partea publicului, de atenţia cu care târgoviştenii au urmărit piesa „Cum vă place”, de William Shakespeare.

„Am fost la multe festivaluri, dar, aici, la Târgovişte, am simţit că suntem o familie. Am fost primiţi bine de organizatori, de echipa de la teatru, de oraş”, a spus regizorul Adam Burak.

PROGRAM BABEL – Sâmbătă, 10 iunie
11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)
11:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Aleksandar Ivanovski, Macedonia
18:00 – Sala Mare, 20 de tăceri, regia: Charles Chemin, Groupe Karol Karol, Franţa; 1h 20 min.
21:00 – Platoul Prefecturii, Recital ITRAN, Algeria
21:15 – Platoul Prefecturii, Concert 1000facez, Republica Moldova
21:30 – Platoul Prefecturii, Concert WHITE MAHALA, România
22:00 – Sala Mare, Salonul nr. 6, după A. P. Cehov, regia: Dumitru Acriș, Teatrul Tony Bulandra; 2h 15 min. (fără pauză)
23:00 – King Pub, Petrecere Coreeană

Adaugă un Comentariu

*