Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BABEL FAST, locul unde s-au întâlnit tradiţiile şi obiceiurile mai multor popoare!

BABEL FAST, locul unde s-au întâlnit tradiţiile şi obiceiurile mai multor popoare! 

conferinta babel 10 iunie 1

Festivalul Artelor Spectacolului de la Târgovişte se află pe ultima sută de metri. Artiştii prezenţi în festival au numai cuvinte de apreciere pentru cei care au organizat acest maraton teatral, pentru publicul care, atât cât a fost, a ştiut să răspundă cu aplauze, cu căldură şi emoţie mesajului transmis de actori.

Membrii grupului spaniol „Dram Teatro” s-au simţit nemaipomenit la Târgovişte. A fost ca acasă! Au fost încântaţi de faptul că au cunoscut multă lume, artişti din foarte multe ţări. Spectacolul pe care l-a prezentat „Dram Teastro” a fost mai întâi o lucrare de facultate, dezvoltată, completată, început încă de când protagoniştii, regizor şi actori, se aflau în anul 3 de studiu al artelor.

conferinta babel 10 iunie 2

„5 by 5″ este prima lor producţie, piesa cu care au păşit în lumea spectacolului. Musicalul este construit pe subiectul melodramatic „Nu pot plăti chiria! Trebuie să plăteşti chiria”. O poveste amuzantă despre o tânără aflată în suferinţă, un proprietar rău, un erou, tânăr şi atractiv, şi o doamnă care găseşte soluţii pentru orice.

Actorii de la „Telluris Associati” au pus în scenă „Iluzionistul”, după Matei Vişniec. Şi ei au fost mulţumiţi de atmosfera de la Târgovişte, încântaţi de faptul că, pe lângă teatru propriu-zis, s-au mai alăturat construcţiei spectacolului şi alte forme de artă, muzica, dansul etc.

O poveste frumoasă de iubire, adaptată după vechile legende locale, au transpus scenic, cu multă sensibilitate, actorii de la „Zhambyl Regional Kazakh Theatre”. Kyz Zhibek şi eroul Tolegen se îndrăgostesc unul de celălalt. Din păcate, Bekezhan, se opune fiindcă el vrea să o ia de soţie pe Kiz Zhibek. Iubirea dintre cei doi îl răneşte profund… Artiştii din Kazasthan au mărturisit că festivalul de teatru a dat posibilitatea participanţilor nu doar să comunice artistic, să se exprime pe scenă, ci şi să înveţe unii de la alţii, obiceiurile şi tradiţile din locurile din care vin.

PROGRAM BABEL – Duminică, 11 iunie
11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)
15:00 – Sala Oglizilor, Conferinţă de presă SPECIALĂ, cu prezenţa BORDULUI
15:00 – Sala Oglinzilor, Conferință Jeungwoo Son & Hyungjong Song, Coreea de Sud
18:00 – Muzeul de Istorie, Oedipus – Cei care vor să ştie, regia: Jinah Choi, Nolddang Theatre Company, Coreea de Sud; 1h 10 min.
20:00 – Sala Mare, Corul Orfanilor, regia: Jerzy Zoń, Teatr KTO, Polonia; 55 min.
23:00 – King Pub, Petrecere Network

Adaugă un Comentariu

*