Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BABEL FAST: Zi de zi, de la 11:00, discuţii libere cu actorii, regizorii şi interpreţii!

BABEL FAST: Zi de zi, de la 11:00, discuţii libere cu actorii, regizorii şi interpreţii! 

conferinta babel 1

Sute de târgovişteni au vibrat, aseară, alături de Trooper, Wild Side şi Amer1kanu. Artiştii s-au dezlănţuit pe scena BABEL din centrul municipiului Târgovişte. Surpriza serii a reprezentat-o prezenţa lui Nicu Covaci de la Phonix alături de băieţii de la Trooper.  Astăzi, legendarul interpret a venit şi la întâlnirea cu presa, organizată în foaierul Teatrului Tony Bulandra.

Covaci i-a felicitat pe organizatorii Festivalului Artelor Spectacolului – Babel 2017, pentru reuşita acestei cavalcade teatrale, pentru faptul că, în aceste zile, Târgoviştea este vie, tocmai datorită exuberanţei artistice. Nicu Covaci a vorbit despre proiectele de viitor, despre condiţia artistului în România, care nu este tocmai una excelentă.

conferinta babel 2

A revenit în BABEL şi regizorul Dumitru Acriş, un colaborator al Teatrului Tony Bulandra, anul acesta cu trupa Teatrului Dramatic de Stat Kurgan din Rusia, pentru a prezenta piesa „Morfina”, după Mihail Bulgakov. Un spectacol nou, proaspăt, ca un nou-născut, după cum s-a pronunţat Dumitru Acriş. Piesa nu va fi tradusă, pentru ca publicul să înţeleagă tot ceea ce se întâmplă pe scenă traducându-şi singur emoţiile, jocul actoricesc şi expresivitatea personajelor.

„Morfina” este o dramatizare despre condiţia umană, despre zbaterile unui tânăr medic care, în perioada revoluţiei bolşevice din 1917, se refugiază într-un sat din Rusia, determinat de despărţirea de soţie, o fostă cântăreaţă de operă. Doctorul Poleakov îşi găseşte salvarea şi liniştea în morfină. Restul… este artă dramatică, cuvânt, gest, mişcare, în viziunea inconfundabilă a lui Dumitru Acriş.

Întâlnirile de la ora 11:00, din foaierul Teatrului Tony Bulandra, sunt deschise şi publicului, aşa că, profitaţi de aceste momente şi discutaţi liber cu regizorii, actorii şi interpreţii sosiţi la BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului de la Târgovişte!

PROGRAM BABEL – Marţi, 6 iunie 2017
11:00 – Foaier, Întâlnirile BABEL (actori, presă, invitați; deschise publicului)
11:00 – Sala Oglinzilor, Workshop Scott Johnston, Scoția
16:00 – Sala Oglinzilor, Workshop João Mota, Portugalia
17:30 – Platoul Prefecturii, Circus Mundi, regia: Ovidiu Mihăiță, Auăleu, Timişoara
19:00 – Sala Mare, Edmond, după David Mamet, regia: Andrei Dinu, Teatrul Municipal Baia Mare; 1h 50 min.
21:00 – Sala Studio, Vechiul porumbar, regia: Nikolai Veprev, Teatr Nikoli, Polonia; 50 min.
21:30 – Platoul Prefecturii, Concert Lazuz, Israel; 1h 15 min.
23:00 – King Pub, Petrecere Românească

Adaugă un Comentariu

*