Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ”BABELE” VOR FI JUDECATE DUPĂ REGIONALIZARE! Monumentul natural din Bucegi este aprig disputat de Dâmbovița și Prahova

”BABELE” VOR FI JUDECATE DUPĂ REGIONALIZARE! Monumentul natural din Bucegi este aprig disputat de Dâmbovița și Prahova 

babele

Începută cu mult timp în urmă, disputa teritorială la nivel… montan, între judeţele Prahova şi Dâmboviţa, pe tema unuia dintre cele mai cunoscute monumente naturale pe plan naţional şi internaţional nu s-a stins nici astăzi.

Celebrele „Babe” din Platoul Bucegi s-au transformat într-un adevărat ”măr al discordiei” între cele două judeţe vecine, subiectul fiind analizat şi la recenta întrunire a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia care s-a desfăşurat în Prahova.

„Este un litigiu mai vechi, moştenit. Babele reprezintă simbolul judeţului Dâmboviţa. Toate documentele pe care le deţinem, elaborate între anii 1960-1965, dar şi în perioada anterioară, nu spun altceva decât că Babele sunt pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.

Acum, cu judeţul Prahova, suntem în faza de conciliere administrativă. Dacă nu ne vom înţelege, se va ajunge în instanţă. Adevărul este că pe această temă au fost tot felul de litigii în ultimii ani. Este o întreagă istorie pentru că încă nu a fost stabilit clar hotarul, în zona de munte, între Dâmboviţa şi Prahova! Acum, în calitate de preşedinte de Consiliu Judeţean, fiecare dintre noi – eu şi domnul Mircea Cosma – avem tot interesul ca să susţinem judeţul pe care îl reprezentăm.

Probabil că nu vom putea ajunge la o soluţie negociabilă în ceea ce priveşte acest subiect, respectiv în ce judeţ sunt de fapt Babele, în Dâmboviţa sau Prahova ! În acest caz, cel mai probabil se vor pronunţa instanţele de judecată, pe baza tuturor documentelor existente. Dar, asta nu înseamnă că există o situaţie conflictuală între mine şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Fiecare ne reprezentăm cum putem mai bine interesele unităţilor administrativ- teritoriale şi cred că, dincolo de asta, este important să existe relaţii bune, de colaborare, între cele două judeţe vecine”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

CITEȘTE AICI REPLICA ȘEFULUI DE LA PRAHOVA!

Adaugă un Comentariu

*