Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Balaurul cu două capete

Balaurul cu două capete 

ion obagila 1Încep să mă dumiresc. Ceea ce gândeam cu ceva vreme în urmă pare să se adeverească. Vorbesc acum de apariţia Fundaţiei Mişcarea Populară, apoi de crearea pe acest port-altoi a formaţiunii politice cu acelaşi nume. Totul cred că s-a clocit la Cotroceni. Cu cap.

Din PDL au migrat către Partidul Mişcarea Populară trupele de comando, în frunte cu Elena Udrea. Oameni politici hârşiţi în lupta electorală, dar şi pe frontul mediatic.

În PDL, au rămas membrii cumpătaţi, cei care trebuie să reechilibreze partidul.

Apariţia Fundaţiei Mişcarea Populară a fost o idee bună. Organism situat în afara politicii spre care puteau migra primari de oriunde, membrii de seamă sau de rând. Aici, după ce se realiza spălarea, îndoctrinarea, se pregăteşte următorul pas.

Ca la o comandă de genul „Mergeţi şi înmulţiţi-vă”, consilierii prezidenţiali au părăsit Cotroceniul pentru a grădinări în curtea Mişcării Populare.

Până la urmă, se va vedea că PDL şi Mişcarea Populară vor merge mână în mână, braţ la braţ. Duşmanul comun al celor două formaţiuni, cărora le curge prin vene sânge băsescian, este PSD. PNL-ul este oarecum protejat. În lanţul trofic al politicii se situează cam pe acelaşi palier cu PDL şi PMP.

Nu am văzut până acum ca reprezentanţii celor două formaţiuni – PDL şi PMP – să se atace, să se războiască. Există reţineri bine calculate. Cred că avem de-a face cu un balaur cu două capete, care aruncă limbi de foc doar spre PSD.

La un moment dat, cele două formaţiuni se vor contopi sau vor forma o alianţă. În opinia mea, totul a fost bine ticluit. Regizori buni, scenarişti, la fel, şi actori de primă mână.

O strategie politică de acest tip, numai Traian Băsescu putea să o conceapă!

Răspuns la Balaurul cu două capete

  1. moshu49

    la „membrii cumpătaţi” rămaşi printre „cei care trebuie să reechilibreze partidul” trădătorilor portocalii intră şi cei din îndemnul lui J.Popescu: ”Fiţi curve şi rămâneţi alături de PDL!”?

     

Adaugă un Comentariu

*