Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BARAJUL DE LA BOLBOCI A FOST ARUNCAT ÎN AER! Din fericire, nu este vorba decât despre o simulare a echipei MDI TV

BARAJUL DE LA BOLBOCI A FOST ARUNCAT ÎN AER! Din fericire, nu este vorba decât despre o simulare a echipei MDI TV 

baraj bolboci

Barajul de la Bolboci, dat în folosință în anul 1988 și considerat de Ceaușescu obiectiv strategic național, este lăsat la voia sorții. Mai bine zis, la voia oricărui dezaxat care poate să-l ajunce în aer la orice oră. De ce? Pentru că barajul nu este păzit.

Echipa MDI TV Târgoviște a efectuat un exercițiu de simulare în acest sens și a aruncat în aer Barajul Bolboci. Deși ziariștii s-au plimbat mai multe ore în preajma barajului, două zile la rând, și au filmat ce au vrut, nimeni nu i-a văzut, nimeni nu i-a oprit, nimeni nu i-a întrebat ce fac. În final, gazetarii au detonat o ”bombă” la baza Barajului Bolboci din Bucegi.

VEZI VIDEO

Cel mai grav este că și de aici înainte barajul nu va avea pază militarizată. Cu mai mulți ani în urmă, Guvernul României a scos din lista obiectivelor de importanță strategică națională toate barajele din județul Dâmbovița. Cu alte cuvinte, le-a scos din lista obiectivelor păzite de jandarmi. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că administratorul barajului, adică Societatea de Gospodărire a Apelor, trebuie să se îngrijească de pază.

Am aflat de la Inspectoratul Județean de Poliție că Apele Române nu au un plan de pază aprobat, întrucât realitatea din teren nu a corespuns cu ce s-a scris pe hârtie, iar polițiștii au respins planul de pază. Cert este că Societatea de Gospodărire a Apelor vrea să asigure paza cu personal propriu, adică cu oameni care nu sunt pregătiți să facă față unor atacuri teroriste. De fapt, nu sunt pregătiți să facă față nici măcar unor simulări de atacuri teroriste efectuate de ziariști!

Adaugă un Comentariu

*