Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: Campioana României, lovită lângă Turnul Chindiei

BASCHET: Campioana României, lovită lângă Turnul Chindiei 

csm-baschet

CSM Târgoviște a “detonat” bomba în etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet feminin. Formația pregătită de Cătălin Tănase s-a dăruit total și a dat de pământ cu Sepsi Sfântu Gheorghe, nimeni alta decât campioana en-titre a României. Pe teren propriu, dâmbovițencele s-au comportat excepțional și au depășit gruparea din Covasna cu 49-36. Târgoviștencele au jucat la turație maximă în cea mai mare parte a întâlnirii, oferind un spectacol pe cinste celor peste 1.500 de fani prezenți în tribune. Cu Tănase pe bancă, Larisa Toma et comp. au arătat vigoare și dăruire totală. CSM a mai arătat, în același timp, chiar dacă întrecerea se află la început, că poate trage din nou la titlul de campioană a României. Evoluția dovedită cu Sepsi este una care face din CSM să fie o echipă valoroasă în actuala stagiune.

Într-o dispută în care Târgoviștea a pornit din postura de outsider, trupa lui Tănase a întors calculele hârtiei, răpunând o echipă care sezonul precedent a șters pe jos cu CSM. Mai mult de atât, echipa dâmbovițeană și-a adjudecat nu mai puțin de trei sferturi, iar în ultimul a lasat garda joc din cauza oboselii acumulate. Într-un meci în care intensitatea jocului a fost la cote extreme, echipa dâmbovițeană și-a arătat superioritatea din plin. Dintre jucătoarele CSM-ului principala marcatoare a devenit M. Coker (11), iar de la Sepsi, cele mai multe puncte le-a realizat T. Marshall (12).

O jucătoare care trebuie felicitată din plin pentru acest joc este Larisa Toma, de la CSM, care, la 42 de ani, a reprezentat un model de urmat pentru orice sportiv. Fenomenala Larisa s-a daruit total pe parchetul Sălii Sporturilor jucând și accidentată, iar după ce a revenit de la spital, a intrat din nou pe teren până când echipa sa a ieșit învingătoare!

CSM Târgoviște – Sepsi Sfântu Gheorghe 49-36 (15-11, 12-9, 13-6, 9-10)

CSM: D. Cosby (8), L. Toma (7), P. Green (7), M. Coker (11), P. Poole (9) – S. Kirberg, A. Vârjoghe (2), M. Fodor (2), E. Dincă (3).

Sepsi: J. Jeffery (7), T. Marshall (12), A. Parău (3), R. Mitcell (4), A. Huțanu (5) – T. Kilin, C. Harris (2), T. Pfirman, A. Stoenescu (3).

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*