Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgovişte nu va avea echipă în LNBF în sezonul 2017-2018!

BASCHET: CSM Târgovişte nu va avea echipă în LNBF în sezonul 2017-2018! 

baschet csm targoviste

Clubul Sportiv Municipal Târgovişte nu va avea echipă de baschet senioare în sezonul 2017-2018 al LNBF. Conducerea CSM a luat această decizie întrucât, urmare sancţiunilor impuse pentru nesoluţionarea litigiului cu antrenorul George Dikeoulakos, nu s-a putut forma un lot competitiv pentru a juca meciurile din Liga Naţională de Baschet Feminin, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

CSM Târgovişte este prima echipă românească de baschet care s-a calificat în grupele Champions League (2012). De asemenea, în 2010, a ajuns în sferturile de finală ale FIBA Eurocup. Deţine 7 cupe ale României şi 12 titluri de campioană a ţării, primul fiind câştigat în 1995.

Preşedintele CSM – Ciprian Prisăcaru a anunţat că a solicitat Federaţiei Române de Baschet înscrierea echipei în cel de-al doilea eşalon valoric (Liga I), având ca obiectiv promovarea, în speranţa că, până la acel moment, situaţia sportivă va fi rezolvată.

„Ne exprimăm regretul pentru faptul că, deși avem finanțare și condițiile necesare, am ajuns în această situație de blocaj în privința efectuării transferurilor, stare de fapt izvorâtă din deciziile Tribunalului Arbitral de Baschet 0383/2013, 0468/2014, a sancțiunilor impuse și a nesoluționării speței de către instanțele civile până în prezent.

Suntem convinși că, în viitorul apropiat, veți afla și numele vinovaților, care, în mod incorect, stau ascunși și au o singură dorință, aceea ca percepția să fie că ei sunt nevinovați și că noi, cei de acum, suntem de vină pentru situația creeată, numai că deciziile BAT, sancțiunile și indiciile sunt indubitabile.

Vă asigurăm că nu vom lăsa baschetul feminin târgoviștean să dispară de pe harta competițiilor oficiale”, se arată în comunicatul CSM Târgovişte.

În luna august 2017, Tribunalul Dâmboviţa a absolvit CSM Târgovişte de datoria către George Dikeoulakos, aproximativ 90.000 de euro, însă a obligat clubul să plătească sumele datorate impresarilor antrenorului, puţin peste 10.000 de euro. Pe scurt, judecătorii au recunoscut în parte hotărârea BAT 0383/13 pronunţată de Tribunalul Arbitral de Baschet. În plan sportiv, clubul rămâne în continuare sub incidenţa interdicţiilor impise de FIBA începând cu anul 2014.

Adaugă un Comentariu

*