Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgovişte, primul asalt către un nou titlu de campioană

BASCHET: CSM Târgovişte, primul asalt către un nou titlu de campioană 

baschet CSM Targoviste

Echipa de baschet feminin CSM Târgovişte începe mâine după-amiază (ora 20:00) asaltul spre un nou titlu de campioană a ţării. În Vinerea Mare a Paştelui, formaţia dâmboviţeană întâlneşte, în deplasare, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în primul meci din finala Ligii Naţionale. O zi mai târziu, dar de la ora 19:00, va avea loc a doua dispută dintre combatante, iar apoi duelul dintre cele două grupări se va muta la Târgovişte, atâta timp cât finala se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.

Ţinându-se seama de comportarea echipelor în actualul sezon, Sepsi este, la prima vedere, favorită la câştigarea râvnitului trofeu. În schimb, CSM chiar dacă pleacă din poziţia de outsider speră să răstoarne calculele hârtiei pentru a putea atinge un nou succes de poveste, aşa cum s-a înregistrat şi în semifinale, împotriva lui ICIM Arad. Ţinta principală a dâmboviţencelor în primele două jocuri cu ardelencele va fi obţinerea unei victorii.

Dacă sportivele antrenate de Dan Fleşeriu vor contabiliza un succes în sala „Kati Szabo”, atunci datele problemei ajung să se schimbe, iar CSM pleacă cu prima şansă la dobândirea trofeului, în meciurile pe care le va susţine pe teren propriu (15 şi 16 aprilie). Atuurile târgoviştencelor în primele jocuri cu Sepsi vor fi moralul ridicat şi atitudinea pozitivă, acumulate după depăşirea semifinalelor. În schimb, dezavantajul va fi absenţele pivoţilor Chadijah Whittington şi Jasmine Watson, jucătoare care acuză în continuare accidentări destul de serioase.

Sepsi s-a impus majoritatea duelurilor directe

CSM Târgovişte nu stă deloc bine la disputele directe pe care le-a avut cu Sepsi în actualul sezon. În majoritatea meciurile pe care le-au susţinut cu gruparea din Ardeal, dâmboviţencele s-au recunoscut înfrânte. În sezonul regulat al campionatului, CSM a cedat în ambele meciuri (51-62 şi 70-48), iar în jocul retur din Cupă a fost depăşită la 26 de puncte (60-86). Singura partidă pe care formaţia de lângă Turnul Chindiei a reuşit să o tranşeze în favoarea sa a fost cea din turul optimilor competiţiei KO, când s-a impus cu 73-60.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*