Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgoviște s-a calificat în semifinalele LNBF

BASCHET: CSM Târgoviște s-a calificat în semifinalele LNBF 

foto csm

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal s-a calificat, în această după-amiază, în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin. Gruparea dâmbovițeană și-a asigurat prezența în careul de ași al întrecerii după ce a trecut în sferturi, în meciul “decisiv”, de CSM Satu Mare, cu 57-43.

Formația lui Cătălin Tănase a renăscut în această fază din propria cenusă, după ce începuse cu stângul duelul cu sătmărencele. După eșecul din prima confruntare (51-64), Târgoviștea s-a mobilizat perfect în al doilea joc și a reușit să se impună la Satu Mare cu 57-53. În bătălia cu sătmărencele, dâmbovițenele au dat lovitura fatală, în al treilea joc, pe teren propriu, în fața a peste 1.300 de fani, când și-au arătat din plin superioritatea.

Într-o dispută în care fiecare echipă și-a adjudecat câte două sferturi, CSM-ul târgoviștean a lovit nemilos în sferturile doi și trei, când s-a impus de fiecare dată cu 18-6. În schimb, Satu Mare și-a dovedit măiestria, la debutul și la finalul întâlnirii, când s-a impus cu 12-8 și 19-13.
Într-o dispută în care bucuria a fost maximă pentru târgoviștence, Prorche Poole a arătat excelent în angrenajul lui Tănase, fiind principala marcatoare a meciului, cu 14 puncte. Alte “motoare” ale CSM-ului dâmbovițean în acest joc au fost Porchia Green și Monique Coker, unde prima jucătoare a contabilizat 12 puncte, iar a doua 10.

CSM Târgoviște va înfrunta în semifinalele LNBF pe U. Cluj, una dintre revelațiile din actualul sezon. În acealaltă semifinale se vor întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov. CSM Târgoviște a mai reușit în acest an să câștige Cupa României, după ce a depășit-o într-o finală dramatică, susţinută la Sfântu Gheorghe, pe CSU Brașov.

CSM Târgoviște – CSM Satu Mare 57-43 (8-12, 18-6, 18-6, 13-19)

Târgoviște: D. Cosby (7), P. Green (12), M. Coker (12), P. Poole (14), L. Toma (9), A. Chivu (5), M. Fodor, A. Vârjoghe. Antrenor: Cătălin Tănase.
Satu Mare: C. Reed (8), K. Baltic (7), M. Batey (2), M. Tavic (50), R. Szmutku (6), R.Laza (3), A. Olah (5), F. Ferenczi (2), B. Canty (2), A. Crăciun (3). Antrenor: Jose Araujo.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*