Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 21, 2019
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgovişte, victorie chinuită în primul meci din play-off

BASCHET: CSM Târgovişte, victorie chinuită în primul meci din play-off 

baschet csm targoviste 1

CSM Târgovişte a încheiat victorios primul meci cu Phoenix Galaţi, din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Naţionale de baschet feminin. Campioana României a tras din greu până şi-a asigurat succesul cu echipa de la malul Dunării. Pe teren propriu, trupa lui Dan Fleşeriu a oferit o replică palidă adversarului, după ce a şchiopătat în multe momente ale disputei. Chiar dacă primul sfert şi l-a asigurat la o diferenţă de 14 puncte, în următorul s-a făcut de râs, cedându-l cu 21-8.

Evoluţia CSM-ului a arătat puţin mai bine în repriza a doua, când dâmboviţencele au forţat mai mult la panoul advers. Astfel, după ce au câştigat sfertul trei la limită (20-19), elevele lui Fleşeriu au fost mai impulsive în ultima parte a jocului, când şi-au asigurat sfertul patru la o diferenţă de opt puncte.

Porche Poole s-a dovedit în prima confruntare cu Phoenix cea mai eficientă jucătoare de la CSM. Acesta a reuşit să înscrie nu mai puţin de 25 de puncte, la capătul celor 22 de minute bifate în teren. De partea cealaltă, cele mai multe puncte (22) au fost realizate de Ivory James.

Victoria cu emoţii obţinută în primul duel din play-off indică grupării târgoviştene că va avea parte, duminică, de o partidă infernală, la Galaţi, în cel de-al doilea joc cu Phoenix. Dacă CSM Târgovişte va ieşi câştigătoare şi pe terenul adversarului, atunci aceasta va obţine calificarea în semifinalele competiţiei. În schimb, dacă Phoenix va învinge în al doilea joc, atunci se va ajunge la confruntarea decisivă, care va avea loc la Târgovişte, pe 25 martie.

baschet csm targoviste 3

CSM Târgovişte – Phoenix Galaţi 80-70 (27-13, 8-21, 20-19, 25-17)

CSM: P. Green (11 p), A. Huţanu (5), M. Coker (17), A. Stoenescu (7), C. Givens (10) – A. Olah (5), E. Dincă, P. Poole (25). Antrenor: Dan Fleşeriu

Phoenix: A. Jones (10), R. Filip (11), C. Lee (13), A. Ionescu (4), I. James (22) – B. Fota (3), A. Creţu, A. Ştefan (7), G. Necula. Antrenor: Theodosios Paralikas

Sala Sporturilor din Târgovişte. Spectatori: 700.
Au arbitrat: Şerban Rasoga şi Andrei Bădilă. Comisar FRB: Luca Badea.

Rezultatele complete ale primelor meciuri din sferturi

CSM Târgovişte – Phoenix Galaţi 80-70
Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimipia Braşov 76-42
CSU Alba Iulia – CSBT Alexandria 74-50
ICIM Arad – Danzio Timişoara 72-59

Ionuţ Parghel

baschet csm targoviste 2

Adaugă un Comentariu

*