Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BASCHET (F): CSM Târgovişte, la un pas să redevină campioană naţională. În această seară!

BASCHET (F): CSM Târgovişte, la un pas să redevină campioană naţională. În această seară! 

Foto: csmtargoviste.ro

CSM Târgoviște-ICIM Arad 77-75 (19-16, 12-19, 19-15, 25-25, 10-8)
Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor din Târgoviște. Spectatori 2000.
Au arbitrat: Doru Vinași (Cluj), Mircea Șerban (Pitești), Fabiana Martinescu (Sibiu).
Observator FRB: Svetlana Drăgușin (București)

CSM: Poole 22 (4X3), Givens 22 (1), Smith 13 (1)Green 8 (2), Stanford 6, Jones 3, Huțanu 3 (1), Stoenescu, Ușulurelu, Stănciulică, Kirberg. Antrenori: Dan Fleșeriu și Marius Dobă

ICIM: Rhoads 20 (3), Coker 17 (1), Broomfild 14, Engelman 9, Cosby 7 (1),Boriga 5 (1), Crăciun 3, Mercea, Manea, Moraru.
Antrenor: Jose Miguel Peres.

Scor general 2-1 (77-76, 86-87, 77-75)

A treia confruntare dintre marile rivale CSM Târgoviște și ICIM Arad a avut mult dramatism, iar rezultatul final a fost cunoscut în ultima secundă din repriza de 5 minute de prelungiri. Smith, Poole și Givens au rulat din plin.În tabăra cealaltă, Emgelman și Broomfild au reușit să suplinească plecarea lui Destiny Williams în WNBA.

Meciul a avut o defășurare incredibilă.Târgovoștencele și-au adjudecat primul sfert cu 19-16.În a doua perioadă, nu s-au mai concentrat suficient și au avut o prestație modestă.Campioanele au taxat momentul și au cîștigat sfertul 2 cu 12-19.

La jumătatea meciului, arădencele aveau 4 puncte avans, 31-35.
După pauza mare, meciul a căpătat accente dramatice.Sfertul 3 s-a terminat la egalitate 25-25.

Înaintea ultimilor 10 minute, ICIM avea un ecart de 4 puncte, 56-60.

Cobrele târgoviștene au mizat pe apărarea agresivă și contraatacuri tăioase.Cuplu Smith-Stanford s-a pliat bine pe jocul de contre și viteză.Cu această armă, echipa din Vechea Cetate de Scaun a avut 6 puncte avans.ICIM a replicat in forță, Boriga cu o aruncare de 3puncte și Broomfild cu un coș cu fault a adus egalarea.

Când mai era un minut și jumătate de joc, gazdele aveau 7 puncte avans. Elevele lui Dan Fleșeriu s-au relaxat prematur. Diferența s-a micșorat la 4 puncte, 67-63.În ultimile secunde, arădencele au avut atacul, Coker a aruncat de 3 puncte, a finalizat și a primit și o aruncare suplimentară (fault Givens) care a intrat în coș. Nu prea s-a vazut să marchezi într-o secundă 4 puncte!!! Doar ICIM era capabil de o asemenea minune. După timpul regulamentar scorul a fost egal, 67-67. A urmat o repriză de prelungiri (over-time).
Acest sfert suplimentar a fost dramatic cu excese de adrenalină. La scorul 75-75, arădencele au avut atacul și l-au pierdut. Acestă greșală a fost taxată de Poole care a marcat în ultima secundă și a adus triumful echipei din Curtea Domnească.

MVP-ul meciului: Prorche Poole.

Meciul cu nr. 4 se va disputa astăzi tot la Târgoviște. În cazul unui succes, CSM va deveni campioană națională și va muta capitala baschetului feminin la Târgoviște.

A consemnat,
Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*