Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: Turneu internaţional dedicat junioarelor, organizat la Târgovişte

BASCHET: Turneu internaţional dedicat junioarelor, organizat la Târgovişte 

conferinta baschet

Sala Sporturilor din Târgovişte va găzdui, în perioada 21-23 iulie 2017, cea de-a treia ediţie a Turneului Internaţional de Baschet Feminin dedicat junioarelor, organizat de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Primăriei Târgovişte şi al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport. Vor participa, alături de naţionalele U16 şi U18 ale României, echipele Greciei şi Israelului.

Pentru România U18, echipă antrenată de târgovişteanul Cătălin Tănase şi secunzii Larisa Toma şi Monika Brosovszky-Boriga, turneul de la Târgovişte reprezintă ultima verificare înaintea Campionatului European programat la Dublin, între 4 şi 13 august, mai ales că va face parte din aceeaşi grupă cu naţionala Istraelului.

„Cred în aceste fete. Avem o generaţie foarte bună de junioare, o generaţie care a confirmat anul trecut la Campionatul European sun 16 ani, ocupând poziţia a doua şi calificându-se în prima grupă valorică. Obiectivul propus este să ne clasăm pe podium”, a declarat antrenorul Cătălin Tănase.

Cu mândrie, primarul Cristian Daniel Stan, a punctat că patru jucătoare de la CSŞ-CSM Târgovivişte sunt componente ale naţionalei U18 a României care se va lupta în Irlanda cu alte 23 de echipe pentru un loc pe podium.

„Este un lucru extraordinar. Înseamnă că la Târgovişte vom avea, în câţiva ani, o echipă foarte, forte bună fără a mai duce jucătoare din afara ţării. Îi invit pe târgovişteni să vină în acest week-end la Sala Sporturilor, să vadă viitorul baschetului românesc, să vadă ceea ce are România mai bun la nivel juvenil”, a spus edilul Cristian Daniel Stan.

La rândul său, în cadrul conferinţei de presă premergătoare Turneului Internaţional care va debuta mâine la Târgovişte, preşedintele CSM Târgovişte, Ciprian Prisăcaru, i-a îndemnat pe locuitorii oraşului să fie prezenţi în Sala Sporturilor, pentru că vor avea parte de baschet de calitate.

„Îmi doresc ca târgoviştenii să conştientizeze că este un eveniment important şi să vină să vadţ această generaţie de junioare de excepţie. Echipa naţională U18 se bazează pe un nucleu important de jucătoare promovare de la CSŞ-CSM. Acest lucru ne obligă şi din perspectiva echipei de seniori, care trece printr-o perioadă grea, dar, împreună, prin eforturi conjugate, vom ajunge să redăm Târgoviştei strălucirea pe care a avut-o nu cu mulţi ani în urmă şi să readucem publicul în sală”, a precizat Ciprian Prisăcaru.

La conferinţa de presă au fost prezente şi două jucătoare din lotul naţional U18: Maria Ferariu – căpitan şi Ana Maria Vîrjoghe. fetele au mărturisit că meciurile din amicale din acest week-end le ajută să descopere ce au de corectat înainte de Campionatul European din Irlanda, le ajută să devină mai puternice.

Program meciuri Turneu Internaţional de Baschet Feminin, Târgovişte 2017
Vineri, 21 iulie 2017
17:30, România U16 – Grecia
19:30, România U18 – Israel

Sâmbătă, 22 iulie 2017
17:30, Israel – România U16
19:30, Grecia – România U18

Duminică, 23 iulie 2017
17:30, Isrel – Grecia
19:30, România U18 – România U16

Componenţa naţionalei U18 cre participă la Campionatul European: Teodora Armanu, Sarah Dumitrescu, Teodora Manea, Andreea Fleser, Robertta Salatioan, Nicolett Orban, Irina Parau, Denisa Vati, Maria Ferariu, Helga Csurulya, Alexandra Ghita, Carla POpescu, Ana Maria Virjoghe si Diana Tanase (ultimele patru, legitimate la CSŞ-CSM Târgovişte).

Adaugă un Comentariu

*