Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 26, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BASCHET: CSM Târgovişte, victorie dramatică pentru un trofeu prețios!

BASCHET: CSM Târgovişte, victorie dramatică pentru un trofeu prețios! 

baschet 2

Baschetul feminin târgoviștean a renăscut din propria cenușă în acest sezon! CSM Târgoviște și-a recăpătat statutul de mare echipă, după ce a devenit noua deținătoare a Cupei României. Formația antrenată de Cătălin Tănase a intrat în posesia mult râvnitului trofeu la capătul unei finale incendiare, disputate împotriva Olimpiei CSU Brașov, la Sfântu Gheorghe.

CSM a trecut la limită de Olimpia, cu 64-63, după ce rezultatul final s-a decis în urma probei video. La ultima fază a meciului, brașovencele au reușit un coș nesperat în urma unor devieri, dar acesta nu a fost validat. Arbitrii și comisarul meciului au considerat, în urma analizei video, că timpul de joc a expirat.

baschet 3

Faza buclucașă a pornit de la faptul că tabela a indicat pe final de joc, în urma unui time-out, 3.4 secunde, în loc de 2 secunde, așa cum era normal, până la sfârșitul partidei. În momentul când cronometrul s-a opit, Olimpia s-a crezut învingătoare pentru aproximativ un minut, după care, totul a revenit la normal, iar CSM a devenit câștigătoarea Cupei.

Pe sferturi, Olimpia s-a impus în primele două (19-15 și 20-13), iar CSM în ultimele două (22-14 și 14-10). Pe de altă parte, în această finală interzisă cardiacilor echipa lui Tănase a avut parte de o revenire spectaculoasă în actul secund, după ce la un moment dat brașovencele au condus la o diferență de 15 puncte.

baschet 4

Principala marcatoare a CSM-ului în ultimul act al Cupei a fost Porsche Poole, jucătoare ce a relizat nu mai puțin de 23 puncte. La capătul întâlnirii, aceasta a devenit MVP-ul meciului. La acest joc dramatic, CSM a fost încurajată neîncetat pe toată durata meciului de galeriile “Cavalerii Cetății” și “Commando Dracula”.

baschet 1

CSM Târgoviște – Olimpia CSU Brașov 64-63 (15-19, 13-20, 22-14, 14-10)

CSM: P. Green (7), L. Toma (2), M. Coker (14), P. Poole (23), E. Dincă (9), D. Cosby (5), A. Chivu, A. Vârjoghe (2), M. Fodor (2). Antrenor: Cătălin Tănase.

Olimpia: B. Pesovic (17), I. Ghizilă (12), D. Ardelean (4), A. Webb (22), K. Higgins (6), A. Crăciun (2). Antrenor: Dan Calancea.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*