Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Băse dă cu pietre

Băse dă cu pietre 

ion obagila 1Hai că se agită spiritele pe scena politică românească. Şi la centru, dar şi în judeţul nostru plin de păcate. Preşedintele Băsescu a aprins fitilul bombei cu dovleac, acuzându-l pe premierul Victor Ponta că a fost ofiţer acoperit.

Atât au aşteptat contracandidaţii. Au sărit la gâtul liderului PSD destul de fioroşi. Iohannis parcă mai politicos. Cu milă. Coconeşte. Udrea dură, rece. Pierzându-şi parcă zâmbetul angelic de pe afişele plantate prin Otopeni cu mesajul „Bună pentru sănătate”!

Televiziunile, împărţite în colivă şi interes, comentează în fel şi chip. Toată lumea bună de pe sticlă vrea să afle sau să nu afle unde se ascunde adevărul. Pe cine mai interesează de adevăr. Noţiune desuetă cu care mai operează doar procurorii. Să fie spectacol! Filmele cu spioni sunt la modă.

Lumea politică nu lucrează cu aceste şabloane ale concretului. Totul este în ceaţă. Cred unii că dacă s-a aruncat piatra cu agentul acoperit în bolboaca numită România nu mai poate electoratul. Omul de la ţară ştie cu cine trebuie să voteze, i-a spus primarul! Conştiinţa lucrează prin intermediari. Aşa că chestia cu ofiţerul acoperit îl ajută pe Ponta mai bine în alegeri. Românii iubesc eroii…

Adaugă un Comentariu

*