Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » BĂTAIE PE CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR DIN TÂRGOVIȘTE! Litigiul a căpătat conotații penale

BĂTAIE PE CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR DIN TÂRGOVIȘTE! Litigiul a căpătat conotații penale 

casa de cultura sindicate

Mihai Alexandru, omul care s-a ocupat zeci de ani de bunul mers al Casei de Cultură a Sindicatelor Târgoviște, a fost reclamat penal pentru că ar fi împiedicat predarea documentelor financiar-contabile către noul director numit de Asociația Națională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România.

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa – Filiala Dâmbovița mai vorbește și despre nereguli în administrarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște, care s-ar fi făcut ”fără un consiliu de administrație în care să se regăsească toate confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, după bunul plac al fostului director, care nu dorește să dea socoteală nimănui și care cere sprijin UGSR, o structură nereprezentativă, înființată în anul 2010 și care are ca unic scop însușirea patrimoniului sindicatelor”.

Uniunea Generală a Sindicatelor din România înființată în 2010 nu este aceeași organizație cu Confederația Generală a Muncii din 1966, care a fost numită prin decizia Comitetului Central al PCR administrator al patrimoniului sindical, deci nu are nicio legitimitate asupra Casei de Cultură a Sindicatelor.

De-a lungul timpului, Înalta Curte de Casație și Justiție a reținut că nu există un proprietar al patrimoniului sindical, regimul juridic al acestor imobile urmând să fie reglementat printr-o lege specială.

În concluzie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște nu este proprietatea cuiva, ci doar în administrarea confederațiilor sindicale.

6 Răspunsuri la BĂTAIE PE CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR DIN TÂRGOVIȘTE! Litigiul a căpătat conotații penale

 1. SANDU

  MIHAI ALEXANDRU, NU E CEL CARE A FOST PREMIAT DE PENALUL BORIGA CU O SUMA DE BANI. IATA CUM PENALII TARGOVISTEI SE PREMIAYA INTRE EI.

   
 2. xx

  Relicvele istoriei au prins viata !!!
  Ascunse in ’89 de furia poporului fac … aranjamente pe fata cu PSD – ul , in dorinta de a gasi o cale de a profita de sistemul CAPITALIST .
  Sunt niste impostori insa cine se aseamana se aduna !
  UGSR – ul nu a fost niciodata proprietar cum nici noi nu am fost proprietari pe apartamentele pe care le aveam de la stat inainte de ’89 !
  Tulburesc apa ca sa poata pescui usor , cu complicitatea PSD !

   
 3. yy

  Aici este vorba si de … obrazul gros !
  Lucrurile sunt simple , directorul care era pensionar de mult si pe care nu l-a deranjat nimeni niciodata , a primit o decizie de incetare a CIM … conform legii !!
  Daca magazinele de mobila si afacerile cu inchirieri de spatii reprezinta act de cultura atunci trebuie sa- si aduca toate neamurile sa continue marea cultura damboviteana !
  Oricum , se comporta ca si cum este a lui !!!
  Sindicatele nu au nici macar un sediu in casa de cultura a Sindicatelor , nu au loc de firmele generatoare de cultura sau altceva …
  Cit de fuga in bratele fostilor prieteni de la UGSR , tot act de cultura se numeste !
  Acestia sunt oamenii … de cultura comunista !

   
 4. vv

  Noroc ca in tara asta mai sunt judecatori care fac dreptate pentru ca lucrurile arata cam asa :
  Baiatul directorului pensionar care a fugit cu cheile si nu vrea sa plece este … consilierul prefectului de Dambovita .
  UGSR – istii care au iesit de nicaieri sunt de fapt tovarasi vechi care au asteptat momentul potrivit sa-si faca aparitia ca si lupi moralisti !
  Politia … nu face nimic
  Prefectul … nu face nimic
  Presa , ma rog , o mare parte din presa… nu face nimic
  Probabil pina la finalizarea proceselor din justitie , PSD va face o lege prin care va ajuta vechii tovarasi sa faca imparteala dreapta …
  Nu va imaginati ca este vorba de principii sau altceva nobil sau cultural .
  Daca pina acum nu exista proprietate ci doar administrare , urmeaza ca … cineva sa devina proprietar cu acte in regula !
  ATI INTELES ?

   
 5. Dragodanescu Bogdan

  Adevarul este foarte simplu: dintr-o data, fara a mai avea spatii si bani, reprezentantii Cartel Alfa sunt nevoiti sa recurga la un siretlic, sa dam jos pe directorul casei de cultura, oricum e in varsta, ca sa ne punem noi acolo si sa ne dam salarii, pe el il trimitem acasa.
  O luam si pe alta parte – cumva credeti ca acel imobil era vreun S.A. cu actiuni si afaceri de familie? Gresit, era un asezamant pentru care nici PSD , nici altcineva si mai cu seama Cartelul Alfa sau asa numita Asociatie a Caselor de Cultura din Romania nu actionase din 1990 in vreun fel spre binele sau prin curiozitatea lor sa vada cum se deschid usile sau pe unde intra praful. Un imobil cu 2 angajati care plecau la 6 si ajungeau la 8, 9 seara ca sa poata iesi lumea – putina de altfel de la spectacole.
  Are vreun rol Prefectul in a face ceva? Nici nu are voie conform legii – e doar un mediator.
  Cu stupoare – ce este relevant, pentru o persoana care a fost nevoita sa plateasca lumina intr-un asezamant de o asemenea grandoare- si nu salariul (oricum sub 1000 ron)si care deci a inchiriat in mod legal spatii pentru mobile acum este acuzat ca nu vrea sa plece si nu vrea sa predea chei sau documente contabile, stimati atotcunoscatori – il felicitam, atat eu cat si foarte multe alte personae care cunosc faptul ca tot Mihai Alexandru se opunea cu ani in urma de la afi transformata in carciuma sau sala de bingo, xxl sau penny marchet, disco 2000 sau alte asemenea bazaconii.
  Exista planuri de modernizare de ani de zile pentru transformarea salii, pentru inlocuire scaune si mobilier, pentru alte si asemenea lucruri utile tuturor cetatenilor acestui oras. Cu ce sa le faca? Care cartel syndical nu se poate bate in piept acum ca are Solutia si nu este lasat sa duca la indeplinire? De ce acum? Unde au fost din 1990 pana azi – ce revendica in fapt, un patrimoniu care nu le apartine. Ugsr -ul – indifferent ca sunt vechi sau noi, pot fi doar niste subiecte interpose intr-un joc al intereselor. Nicidecum functia nu este vesnica si oricum cu siguranta finalitatea va fi cea pe care o rezerva viitorul. Stilul in care sunt abuzati oamenii si felul in care sub egida adevarului si a legii partinitoare sunt discreditati este nescuzabil.

   
  • xx

   Inteleg subiectivismul celor scrise de tine insa modul in care te-ai logat este tendentios si manipulabil … Dragodanescu Bogdan !!
   Aici este vorba de lege si de oportunism !
   Inteleg ca si om daca-mi spui ca ,, vreau ca tata sa ramana director in continuare ” insa daca vorbesti de ,, sacrificiul pe care il face tata pe altarul culturii ” nu-l pot accepta .
   Tatal tau , fost director al Casei de cultura a Sindicatelor din Targoviste a ocupat aceasta functie cu acordul confederatiilor reprezentative asociate in ANCCSR ( conform Legilor din Romania ) si inainte de a se pensiona si dupa ce s-a pensionat si , foarte important , sindicatele afiliate confederatiilor reprezentative din Dambovita l-au aparat atunci cind de la Bucuresti s-au constatat … conflicte de interese intre functia de director al Casei de Cultura si in acelasi timp de director al Universitatii Spiru Haret care functiona in aceiasi Casa de Cultura a Sindicatelor .
   Vis a vis de lege si proprietate lucrurile sunt simple !
   Tot patrimoniul sindical de dinainte de ’89 este ADMINISTRAT conform legii de Confederatiile Sindicale reprezentative .
   Pina in ’89 NU EXISTA PROPRIETATE a acestui patrimoniu cum nu exista proprietate nici pe apartamentele pe care le detineam sau pe activele economice ale Romaniei !
   Urmeaza ca statul Roman sa elaboreze o lege prin care sa se stabileasca proprietate si asupra patrimoniului sindical asa cum s-a dat lege si pentru modul in care s-a stabilit proprietatea apartamentelor , a activelor economice etc.
   Faptul ca s-a facut o ,, cardasie ” intre directorul demis si UGSR creat in 2010 si care are ca unic scop sa puna mina pe patrimoniu NU POATE FI TOLERAT !
   Sigur , exista justitie , problema se va rezolva acolo insa … gestul in sine nu poate fi tolerat .
   Casa de Cultura a Sindicatelor din Targoviste a avut o autonomie de 100% … sindicatele din Damovita nu s-au amestecat NICIODATA in admninistrare dat fiind faptul ca au numit prin ANCCSR , un direcor in care au avut incredere totala , care s-a pensionat si a primit OK -ul pentru a ramane in continuare director .
   Sindicatele nu au nici macar un singur sediu in Casa Sindicatelor , platesc salile de sedinta atunci cind le folosesc si au fost deacord ca toate sumele folosite ca si venituri sa fie folosite 100% in admninistrarea acestui lacas .
   Este jenant sa pretinzi sa mai aduca si bani sindicatele din Dambovita sau sa-ti stearga praful …
   Si nu inteleg … cine dorea sa transforme acest lacas in Bingo sau alta nebunie ca sa inteleg cu cine s-a luptat tatal tau ca … devenim penibili !
   Despre ce abuz poate fi vorba atunci cind un om se pensioneaza si face o incetare a CIM ?
   Incearca sa folosesti cu intelepciune cuvintele si sa nu vorbesti de ,, siretlicuri ” sau ,, sa de-a jos directorul ca sa -si dea salarii ”
   Chiar daca esti consilierul prefectului de Dambovita sa nu crezi ca nu exista justitie in tara asta . Timpul si justitia va rezolva aceasta problema !

    

Adaugă un Comentariu

*