Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » BENDEAC VREA SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ PRESEI! Procuroarea care a trimis în judecată Antenele a pus gând rău mediei

BENDEAC VREA SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ PRESEI! Procuroarea care a trimis în judecată Antenele a pus gând rău mediei 

justitie

Iuliana Bendeac s-a alaturat procurorilor care sunt deranjati de criticile presei si care prin orice mijloace incearca sa opreasca jurnalistii din a semnala abuzurile si derapajele DNA, in conditiile in care Directia sufera an de an un numar record de achitari, doar in 2013 acestea depasind 10%, incapacitatea profesionala a procurorilor fiind astfel evidenta. Concret, printre obiectivele enumerate de Bendeac in proiectul privind exercitarea atributiilor de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA se numara si eliminarea tuturor surselor de presiune asupra procurorilor. Iar in acest sens, o atentie deosebita o acorda Iuliana Bendeac presei.

Iata ce afirma procuroarea care a trimis in judecata Antenele la capitolul ”Eficientizarea activitatii de urmarire penala si imbunatatirea calitatii actului de urmarire penala” din proiectul publicat pe site-ul CSM, proiect cu care spera sa fie delegata in locul lui Lucian Papici, la conducerea Sectiei I a DNA:

“Eliminarea oricaror surse de presiune asupra procurorilor mai ales al impactului negativ media ce are consecinte pe termen lung asupra procurorului si asupra perceptiei sistemului judiciar”.

Desigur, ne gandim ca Bendeac se refera la publicatiile si jurnalistii care inca mai indraznesc sa dezvaluie si sa atraga atentia asupra abuzurilor si a derapajelor comise de procurori. Iuliana Bendeac nu explica insa cum vrea sa elimine “impactul negativ media”, daca acest scop urmeaza sa fie realizat prin deschiderea unor dosare ziaristilor incomozi sau printr-o eficientizare si profesionalizare a muncii procurorilor.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*