Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » BILANŢ: 2016 a fost un an bun pentru sportivii de la CS Rizea Wushu Târgovişte

BILANŢ: 2016 a fost un an bun pentru sportivii de la CS Rizea Wushu Târgovişte 

rizea-wushu-1

Progres pentru corp, înţelepciune pentru minte! Acesta este motto-ul Clubului Sportiv Rizea Wushu Târgovişte, înfiinţat în anul 2006 de tânărul plutonier major Constantin Rizea – instructor militar pentru misiuni internaţionale şi acţiuni speciale la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Multiplu campion la Wushu Kung Fu, Constantin Rizea şi-a deprins elevii cu acest sport, le-a pus în valoare inteligenţa şi astfel au reuşit să urce în permanenţă pe podium în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Cel mai bun an, din punct de vedere al rezultatelor, a fost 2012, când Clubul a avut patru reprezentanţi la Campionatul European, trei dintre ei întorcându-se acasă cu medalii: Adelin Mihăilă – vicecampion european la juniori, Ionuţ Săvescu – vicecampion european la seniori şi Andrei Cornel Matei – medalie de bronz. De reţinut că toţi sportivii care ajung campioni au acces fără examen, pe locurile fără taxă, la Facultatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.

„Noi ne axăm foarte mult pe tehnică, pe viteză, pe disciplină, nu pe agresivitate. Pe mine asta mă interesează. La noi, agresivitatea nu va exista niciodată. Copiii sunt foarte inteligenţi. Antrenamentele sunt destul de grele. Nu oricine poate rezista, dar simplitatea tehnicilor face să fie un sport atât de frumos. Copiii trebuie să asculte.Eu sunt în spatele lor şi îi îndrum. Ne pregătim câte două ore, de trei ori pe săptămână. Le mai dau şi temă acasă, măcar o jumătate de oră să exerseze”, ne-a precizat Constantin Rizea.

rizea-wushu-2Miercuri – 21 decembrie, antrenorul Constantin Rizea şi-a premiat, la sala de antrenamente, elevii, pentru rezultatele frumoase obţinute de-a lungul anului 2016. În iunie, s-au întors de la Campionatul Naţional cu 15 medalii (şase de aur, două de argint şi cinci de bronz). În noiembrie, şi-au adjudecat 14 medalii (cinci de aur, patru de argint şi cinci de bronz) la Cupa României, iar în decembrie au cucerit 19 trofee la Cupa Rizea Wushu. Clubul a avut şi o participare la Campionatul European, unde a obţinut o medalie de bronz, prin Matei Andrei Cornel (17 ani).

„Sunt foarte mulţumit de rezultate. În acest moment, avem înscrişi 46 de sportivi. La Campionatul Naţional şi Cupa României, au mers 20-23, iar la Cupa Rizea Wushu – 35. Cei care nu au participat în competiţii nu-şi doresc acest lucru, vor doar să facă sport pentru sănătate şi să ştie să se apere. Nu-i interesează altceva. Primim la antrenamente copii de la 5-6 ani, fete şi băieţi, şi nu avem o vârstă maximă admisă”, ne-a declarat preşedintele CS Rizea Wushu.

Anul 2017 începe dur pentru elevii lui Constantin Rizea, care vor veni la antrenamente chiar din 3 ianuarie, fiindcă vor participa, în perioada 3-4 martie, la Campionatul Naţional, care se va organiza la Sala Polivalentă din Bucureşti. Peste 5-6 ani, Clubul va ataca în forţă Europenele şi Mondialele de Wushu Kung Fu, cu sportivii care, la doar 8 ani şi jumătate, sunt deja multipli campioni naţionali.

„Vom avea două luni de foc, două luni de pregătire intensă. Vreau să particip cu cât mai mulţi copii. Pentru mine este foarte important că am şi sprijinul colegilor şi al conducerii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, unde lucrez ca instructor militar pentru misiuni internaţionale şi acţiuni speciale. Mă mândresc cu faptul că, prin rezultatele pe care le obţin cu copiii, fac o frumoasă imagine şi Jandarmeriei Române”, spune plutonierul major Constantin Rizea.

Adaugă un Comentariu

*