Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BILANŢ: Crucea Roşie Dâmboviţa, filială de elită în România

BILANŢ: Crucea Roşie Dâmboviţa, filială de elită în România 

bilant crucea rosie 2

Crucea Roşie Dâmboviţa s-a aflat astăzi la ceas de bilanţ. Întâlnirea membrilor Adunării Generale a Filialei Judeţene s-a desfăşurat în sala Centrului Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte. Au participat la eveniment alături de Gheorghe Popescu – directorul Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa: Silviu Lefter – directorul general al Crucii Roşii Române, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preotul Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviştei, Cristian Stan – primarul Târgoviştei, şefi ai unor instituţii, primari şi colaboratori.

bilant crucea rosie 1

„Evenimentul la care particip îmi oferă prilejul de a adresa salutări întregului personal al Crucii Roşii Dâmboviţa. Le mulţumesc pentru întreaga activitate desfăşurată, prin care şi-au câştigat respectul şi aprecierea cetăţenilor. Le mulţumesc pentru promptitudinea cu care răspund la toate apelurile venite din partea oamenilor disperaţi, pentru responsabilitatea cu care acţionează în toate situaţiile”, a spus Alexandru Oprea – preşedintele CJ Dâmboviţa.

Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte a intrat puţin în istoria Crucii Roşii, vorbind despre momentele de început ale acestui organism cu caracter umanitar care acţionează la nivel mondial.

„Crucea Roşie a devenit una dintre instituţiile de bază, care are în prim plan spiritul de sacrificiu, responsabilitatea şi compasiunea”, a declarat Cristian Stan

Directorul General al Crucii Roşii Române, Silviu Lefter, a lăudat activitatea filialei dâmboviţene, modul de implicare în timpul situaţiilor de criză, pentru sprijinul acordat comunităţilor în cazuri de necesitate şi pentru dezvoltarea unor proiecte prin care să fie ajutaţi oamenii aflaţi în sărăcie.

Ivan Vasile Ivanoff, secretarul judeţului şi vicepreşedinte al filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, a venit cu propunerea încheierii unui protocol între Crucea Roşie şi Serviciul Salvamont Dâmboviţa. Colaborarea ar fi extrem de utilă în cazuri de forţă majoră cauzate de producerea unor cutremure, alunecări de teren etc. Consideră Ivanoff că este nevoie de expertiza specialiştilor de la Salvamont în multe din situaţiile neprevăzute cu care se pot confrunta reprezentanţii Crucii Roşii în acţiunile de salvare de vieţi.

Adaugă un Comentariu

*