Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » BILANŢ: Crucea Roşie Dâmboviţa, misiune îndeplinită cu succes!

BILANŢ: Crucea Roşie Dâmboviţa, misiune îndeplinită cu succes! 

crucea rosie 1

Crucea Roşie Dâmboviţa şi-a îndeplinit cu succes, şi în 2015, misiunea de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii dificile, fie că a fost vorba despre cazuri individuale sau colective. Aceasta a fost concluzia care s-a desprins la finalul şedinţei de bilanţ, organizată astăzi, în prezenţa Victoriei Mihăescu – director de programe Crucea Roşie Română, a colegilor de la Ilfov şi Prahova, precum şi cu participarea reprezentanţilor autorităţilor publice din judeţ.

„Am avut 101 cazuri sociale grele pe care le-am rezolvat. Ajutorul Crucii Roşii nu a fost foarte mare, dar am căutat să sprijinim orice om care ne-a trecut pragul”, a explicat Gheorghe Popescu – director Crucea Roşie Dâmboviţa.

Rezultatele obţinute sunt de apreciat, mai ales dacă ne raportăm la faptul că bugetul Crucii Roşii Dâmboviţa se compune în mare parte din donaţii şi contribuţii ale consiliilor locale cu care s-a reuşit încheierea unor parteneriate, ceea ce înseamnă mari fluctuaţii de la an la an. Din fericire, în 2015, spune directorul Gheorghe Popescu, procentul de realizare bugetară a fost de 244%, faţă de suma propusă, care se cifra la 500.000 lei.

Gheorghe Popescu - director Crucea Roşie Dâmboviţa

Gheorghe Popescu – director Crucea Roşie Dâmboviţa

Misiunea Crucii Roşii vizează şi instruirea populaţiei pentru acordarea primului ajutor în cazul unor situaţii de urgenţă. În acest sens, s-au organizat cursuri de pregătire, în special în cadrul unor agenţi economici. De altfel, punctează directorul Gheorghe Popescu, aceste activităţi vor fi continuate, întrucât se doreşte ca procentul de salariaţi capabili să acorde prim-ajutor în orice situaţie de urgenţă să depăşească 10%. Asta în condiţiile în care, în alte ţări, 80% din populaţie are astfel de cunoştinţe! În România însă, lucrurile se mişcă mult mai greu, dar este bine că am pornit şi noi pe drumul care trebuie.

Şi dacă tot vorbim despre activitatea de prim-ajutor, trebuie să menţionăm că Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa va reprezenta ţara noastră în competiţia internaţională ce se va organiza anul acesta în Slovenia, la începutul lunii iulie.

„Dacă vom avea şansa să câştigăm locul I, în 2017, vom avea două echipaje în această competiţie”, a precizat Gheorghe Popescu.

De asemenea, Filiala Dâmboviţa se poate mândri că a fost aleasă să organizeze, pe 6 iulie 2016, simpozionul internaţional ce marchează împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.

„Întotdeauna Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a fost un partener de nădejde pentru orice activitate ce a impus sprijin din teritoriu”, a declarat Victoria Mihăescu – director de programe Crucea Roşie Română.

Victoria Mihăescu - director programe Crucea Roşie Română

Victoria Mihăescu – director programe Crucea Roşie Română

Între activităţile inedite pe care Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa le va organiza anul acesta se numără, spune preşedintele Floris Lăzărescu, editarea unei monografii a organizaţiei, lucrare ce va fi lansată pe 8 mai, prin strădania prof. dr. Marian Curculescu – inspector şcolar.

Totodată, Crucea Roşie Dâmboviţa va continua şi în 2016 programele sociale şi de pregătire pentru intervenţie în caz de dezastre. Se urmăreşte, de asemenea, atragerea de noi membri şi voluntari. În plus, se va transmite o solicitare către ANAF, pentru ca bunurile confiscate şi nevalorificate să fie donate crucii Roşii şi, astfel, să ajungă la persoanele aflate în situaţii dificile. Reamintim că, din 2015, Crucea Roşie Dâmboviţa a fost acreditată să acorde şi servicii de îngrijire medicală la domiciliu.

Floris Lăzărescu - preşedinte Crucea Roşie Dâmboviţa

Floris Lăzărescu – preşedinte Crucea Roşie Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*