Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » BILANŢ: Furturile de lemn au scăzut cu 28% în pădurile administrate de Direcţia Silvică Dâmboviţa

BILANŢ: Furturile de lemn au scăzut cu 28% în pădurile administrate de Direcţia Silvică Dâmboviţa 

dr. ing. Costel Preda - director  Direcţia Silvică Dâmboviţa

Direcţia Silvică Dâmboviţa s-a aflat astăzi la ora bilanţului. Inginerul Costel Preda, directorul instituţiei, a precizat că toţi indicatorii stabiliţi de către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva au fost depăşiţi. S-a ajuns la aceste rezultate prin muncă, efort continu, dăruire şi profesionalism.

Principalele activităţi ale Direcţiei Silvice Dâmboviţa au fost axate pe păstrarea integrităţii fondului forestier de stat şi privat pe care îl administrează, pe realizarea lucrărilor de întreţinere, începând cu obţinerea puietului, lucrări în pepiniere, plantat şi tăieri de îngrijire efectuate la timp, care conduc la obţinerea unui arboret sănătos şi viguros, şi exploatarea masei lemnoase.

Programul de regenerare artificială al Direcţiei prevedea pentru anul 2017 împădurirea a 38 de hectare. Silvicultorii dâmboviţeni au reuşit să planteze 53 hectare. La regenerarea naturală, s-au realizat 174 ha, faţă de cele 90 ha preconizate. La capitolul exploatare masă lemnoasă, programul prevedea 136.000 mc, iar silvicultorii dâmboviţeni au pus în valoare 146.000 mc. Cifra de afaceri a fost de 450 miliarde de lei vechi, faţă de 380 de miliarde cât prevedea programul pe 2017. Profitul estimat este de 37 miliarde de lei vechi, faţă de planificarea de 15 miliarde lei.

Angajaţii Direcţiei Silvice Dâmboviţa au fost puternic angrenaţi în activităţile de prevenire şi combatere a furturilor de material lemnos. În acţiunile de acest tip, au fost sprijiniţi de către Poliţie şi Jandarmerie.

„De remarcat că, faţă de anul trecut, sustragerile de material lemnos au scăzut în 2017 cu 28%. Mulţumesc Poliţiei şi Jandarmeriei dâmboviţene, care au fost tot timpul alături de noi. Deşi este greu, scopul nostru este acela de a eradica total acest fenomen al furturilor de lemn”, a spus Costel Preda.

Silvicultorii au organizat 1.173 de acţiuni de prevenire a tăierilor ilegale de arbori, dintre care 324 au fost efectuate împreună cu Poliţia şi Jandarmeria. În cadrul acestor misiuni, au fost constatate 13 infracţiuni şi 232 de contravenţii. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 475.000 lei. S-au confiscat 512 mc, din care 450 mc împreună cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei.

Adaugă un Comentariu

*