Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » BILANŢ: Grupul de Acţiune Locală „Arcul Târgoviştei”, 97% procent de absorţie a fondurilor europene

BILANŢ: Grupul de Acţiune Locală „Arcul Târgoviştei”, 97% procent de absorţie a fondurilor europene 

GAL Arcul Targovistei 3

Grupul de Acţiune Locală „Arcul Târgoviştei”, din judeţul Dâmboviţa, a organizat astăzi, 16 septembrie 2015, conferinţa de informare, la finalul perioadei de finanţare, în cadrul căreia managerul Vilia Sorică a prezentat, în cifre şi proiecte, cei trei ani de activitate.

Este demn de reţinut că, deşi, la început, GAL „Arcul Târgoviştei” părea că a păşit pe un drum care va duce spre blocaj, cu scandaluri, acuze şi schimbarea periodică a reprezentantului legal, acum, la finalul perioadei de derulare a contractului de finanţare, semnat în ianuarie 2013, gradul de absorţie a fondurilor europene depăşeşte 97%.

GAL Arcul Targovistei 1

În cei trei ani de activitate, GAL „Arcul Târgoviştei” a lansat şase sesiuni de selecţie de proiecte pentru şapte măsuri de finanţare. În total, au fost depuse 43 de proiecte, din care au fost implementate sau sunt în curs de implementare 30, întrucât unii dintre beneficiarii privaţi au renunţat, nereuşind să asigure cofinanţarea. În ceea ce-i priveşte pe beneficiarii publici, fiecare din cele 10 unităţi administrativ-teritoriale a depus câte două proiecte, mai puţin comuna Ocniţa, care a implementat cu succes trei proiecte.

Pe lângă membrii GAL-ului şi beneficiari, la întâlnire a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, care le-a vorbit celor prezenţi despre noutăţile apărute în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene în sesiunea finanţiară 2014 – 2020.

GAL Arcul Targovistei 2

Adaugă un Comentariu

*